Predstavnici IRF-a održali prezentaciju finansijske podrške u Opštini Petnjica

Dodajte komentar

Predsjednik Odbora direktora IRF-a dr Zoran Vukčević je danas sa svojim saradnicima održao prezentaciju finansijske podrške IRF-a u Opštini Petnjica, dok se prisutnima u uvodnom izlaganju obratio i Predsjednik opštine, Samir Agović.

Vukčević je na današnjem skupu prezentovao uslove finansiranja IRF-a za ovu godinu podsjetivši da je u najmlađoj crnogorskoj opštini do sada finansirano 6 projekata ukupne vrijednosti 222.480,00 € i iskazao čvrstu namjeru uprave IRF-a da se ovoj i ostalim opštinama na sjeveru Crne Gore pruži adekvatna podrška u cilju bržeg i kvalitetnijeg razvoja.

Tokom prezentacije poseban naglasak je stavljen na kreditne linije posvećene mladim ljudima u biznisu, pri čemu je IRF u saradnji sa EIB-om obezbijedio i dodatne stimulacije za ona preduzeća koja zaposle mlade ispod 30 godina i za te namjena kamatna stopa je niža od 0,10% do 0,30%.

Pored pomenutog, predstavljeni su posebni stimulansi namijenjeni preduzetnicima koji svoj biznis i projekte realizuju na sjeveru Crne Gore, a koji su dati u vidu smanjenja kamatne stope i  naknade za obradu kredita.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *