Pregled štampe za 30. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Pobjeda

I naredne godine 1000 plus stanova

Projekat hiljadu plus biće realizovan i naredne godine, najavio je ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade. On je saopštio da će novina biti mogućnost odabira već izgrađenih stanova, a ne samo novih.

Damjanović: Vlada benzinom gasi požar u finansijama

Zakon o zaradama u javnom sektoru je, figurativno rečeno, benzin kojim Vlada gasi požar koji bukti ujavnim finansijama ocijenioje predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju i poslanik SNP Aleksandar Damjanović komentarišući preporuku Svjetske banke da bi u sklopu programa fiskalne konsolidacije trebalo revidirati politike zarada, socijalnih davanja, penzija i investicione politike.

Traže da im Orav pomogne da dobiju otpremnine

Penzioneri Kombinata aluminijuma, koji zahtijevaju isplatu otpremnina predali su juče pismo Delegaciji EU u Crnoj Gori, u kome zahtijevaju da im šefDelegacije Aivo Orav pruži pomoć i doprinese primjeni i realizaciji zakona, kako bi im bile isplaćene otpremnine.

Gradnja drugog bloka TE može da počne

Ugovor o izgradnji drugog bloka Termoelektrane Pljevlja potpisali su juče, nakon dvije godine pregovora, predsjednik i potpredsjednik Odbora direktora češke kompanije Škoda Praha, Peter Bodnar i Martin Pohlodek i izvršni direktor EPCG, Tonino Maglio. Ugovor vrijedan 324,5 miliona eura podrazumijeva ugovore o uslugama izrade Glavnog projekta i o izvođenju radova.

Dnevne novine

Crna Gora je danas veliko energetsko tržište

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić juče je saopštio je da drugi blok Crnoj Gori donosi mnogo benefita, a prvenstveno sigurno snabdijevanje električnom energijom.

Projekat Hiljadu plus biće realizovan i iduće godine

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović najavio je juče da će njegov resor i iduće godine realizovati projekat Hiljadu plus. Novina u odnosu na prethodna dva projekta, kako je rekao Gvozdenović, biće mogućnost odabira već izgrađenih i korišćenih stanova.

Potrebna bolja promocija na tržištu Južne Koreje

Crnu Goru je tokom prošle godine posjetilo 3.000 turista iz Koreje, koji su ostvarili 4.300 noćenja, saopšteno je na turističkom simpozijumu pod nazivom “Jačanje povezanosti Koreje i Crne Gore”.

Smanjeni loši krediti

Bankarski sistem tokom prve polovine ove godine karakterišu pozitivne tendencije u kretanju ključnih pokazatelja poslovanja, ocijenio je Savjet CBCG.

Imamo konkretna rješenja za nova radna mjesta

Kompletan izborni program Socijaldemokata Crne Gore (SD) zasnovan je na otvaranju novih radnih mjesta, jer smo to prepoznali kao naš najveći izazov na koji smo odgovorili konkretnim rješenjima, rekao je DN potpredsjednik te stranke i kandidat za poslanika Damir Šehović.

Dan

Drugi blok će godišnje koštati 14 miliona

Izgradnja drugog bloka Termoelektrane Pljevlja doprinijeće dodatnom opterećenju po zdravlje građana, a zdravstveni troškovi koje će prouzrokovati nova termoelektrana na godišnjem nivou iznosiće između pet i 14 miliona eura, pokazuju podaci Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Papiri kod EU

Penzioneri Kombinata aluminijuma (KAP) predali su juče kompletnu dokumentaciju u vezi sa njihovom situacijom šefu Delegacije EU u Crnoj Gori Aivu Oravu. Sa njim se nijesu sastali, jer nije bio u zemlji, ali su im iz Delegacije obećali da će se Orav sastati sa njima naredne sedmice. Dokumentaciju u vezi sa nepoštovanjem zakona i neisplaćivanjem otpremnina za 420 penzionera bivši radnici su predali i prethodnom šefu Delegacije Mitji Drobniču, ali im se on nije obraćao nakon toga.

Svi podaci na jednom mjestu

Kompanija Majkrosoft učestvovala je i ove godine na Infofestu i pružila uvid u najsavremenija tehnološka rješenja u oblastima edukacije i poslovanja, koje karakteriše izuzetna dinamičnost razvoja.

Vijesti

 

Da utiče da se formira poreska policija

Predsjedniku SDP-a Ranku Krivokapiću deset građana je uputilo pismo i zatražilo da preko ministra finansija Raška Konjevića izvrši pritisak kako bi se formirala poreska policija.

Sad zbog aviona traže rebalans

Vlada je juče zaključkom obavezala Ministarstvo finansija da uradi rebalans budžeta, kako bi se obezbijedilo 2,6 miliona eura za kupovinu protivpožarnog aviona koji se prema ugovoru mora platiti u prvoj polovini decembra 2016.

Budvanska rivijera brend lider

Hotelska grupa Budvanska rivijera dobitnik je nagrade Brand leader award 2016, kao lider u postavljanju novih standarda u kvalitetu, konkurentnosti i unapređenju hotelske ponude turističkog tržišta Jugoistočne Evrope.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *