NetBanking servis Erste banke – posjetite nas online bilo kad i bilo gdje!

Dodajte komentar

Znate li da istorija elektronskog novca počinje još 1860. godine, kada je Western Union realizovaoprvi elektronski transfer putem telegrafa? Transfer novca putem telegrafa je vrlo brzo postao uobičajen, jer se na jednostavan način mogao poslati novac na veliku udaljenost, veoma brzo.

Godine 1983. uveden je prvi servis elektronskog bankarstva Homelink, koji je putem TV opreme i telefona omogućio prenos novca i plaćanje računa. Ovaj servis tada nije mogao da koristi svaki građanin, jer internet u tom trenutku još nije bio dovoljno razvijen, a i cijena uređaja je bila visoka.

Moderno elektronsko bankarstvo je u zamahu u posljednjih tridesetak godina, za šta su presudni razvoj informacionih i telekomunikacionih tehnologija, kao i rastuća upotreba personalnih računara. Najveća prednost danas jeste to što je tehnologija postala dostupna, tako da znatan dio svjetske populacije ima pristup internetu i koristi različite online servise koji u velikoj mjeri poboljšavaju kvalitet života. Na primjer, u Švedskoj su gotovo svi nalozi kreirani elektronskim putem.

U želji da svojim korisnicima omogući sve pogodnosti modernog doba i upravljanje finansijama učini jednostavnijim, bržim i povoljnijim, Erste banka je 2005. godine uvela prvi online servis: e-banking za poslovne subjekte. Od 2009. servis je dostupan i fizičkim licima, odnosno, građanima.

34143274 - shopping online

Unaprijeđen servis elektronskog bankarstva – NetBanking, uveden u junu 2015, ima savremen i intuitivan dizajn, a njegova platforma obuhvata niz novih servisa i funkcionalnosti koji izvršavanje obaveza pretvaraju u jednostavnu rutinu.

  • Zanima vas stanje na računu? Želite kontrolu nad svojim troškovima?
  • Želite da platite račun? Šaljete novac prema inostranstvu?
  • Zamorno vam je da ponovo popunjavate naloge sa istom svrhom?
  • Htjeli biste da uštedite određeni iznos prema svojim mogućnostima?
  • Kako da informacije o promjenama na vašem računu idu u korak s vama?

Odgovori na ova pitanja nalaze se na samo jedan “klik” udaljenosti (pogledajte tutorijal):

https://youtu.be/csuei5YBMlY

Kako aktivirate Netbanking?

Nakon što popunite Pristupnicu u nekoj od filijala Erste banke u Crnoj Gori, dobićete Display karticu i korisničke parametre (korisničko ime i PIN) za prijavu na NetBanking putem web stranice. Potreban je samo internet pristup jer ne instalirate softver ni dodatnu opremu. Naravno, nije višak da i ovdje pomenemo – dobar i ažuriran antivirusni program znatno povećava vašu online sigurnost.

Više o NetBankingu pročitajte ovdje. Ne propustite da probate i demo verziju.

Autor: Jelena Otašević, Erstebank.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *