Bivši kanadski premijer imenovan za člana borda direktora Colliers International

Dodajte komentar

Colliers International Group najavio je imenovanje Stephen Harper za člana svog Upravnog odbora.

Harper je od nedavno penzionisani član kanadskog parlamenta i iza sebe ima značajnu političku karijeru. Od 2006. do 2015. godine, Harper je obavljao funkciju dvadesetdrugog kanadskog premijera, a za to vrijeme je bio odgovoran za razna dostignuća, uključujući zaključivanje brojnih međunarodnih ugovora o slobodnoj trgovini, kao i za uspješno rukovođenje kanadskom ekonomijom kroz turbulentno razdoblje globalne finansijske krize 2008. godine.

Harper je bio prvi premijer koji je ujedno bio i predsjednik konzervativne stranke Kanade, a bio je i premijer sa najdužim stažom nakon John A. Macdonald, prvog kanadskog premijera.

“Vrlo smo zadovoljni činjenicom da se gospodin Harper pridružuje našem odboru”, rekao je Jay S. Hennick, predsjednik i glavni izvršni direktor Colliersa.

“Gospodin Harper donosi bogato i neuporedivo iskustvo kao bivši predsjednik G7 grupe razvijenih zemalja, a što će sigurno uticati na dodatni razvoj naše platforme u postupku širenja našeg poslovanja širom svijeta. Konkretno, razgranata mreža kontakata koju je Harper izgradio za vrijeme boravka u vladi i demonstrirane sposobnosti da se bavi složenim procesima, doprinijeće Colliersu kao i našim klijentima da dobiju jedinstvenu međunarodnu perspektivu. Ponosni smo da je gospodin Harper pristao da se pridruži našem timu i uzbuđeni što će svojim doprinosom pomoći ubrzanju naših uspjeha“, rekao je Hennick.

Harper ima diplomu i magisterij iz ekonomije sa Univerziteta u Calgaryju, te počasni doktorat iz filozofije stečen na Univerzitetu u Tel Avivu 2014. godine. U znak priznanja njegovoj posvećenosti, Harper je nagrađen ukrajinskim Ordenom slobode, te nagradom instituta Woodrow Wilson za javnu upravu, ko i B'nai B'rith Međunarodnom predsjedničkom zlatnom plaketom za humanost.

Colliers je velika kanadska priča o uspjehu i vrlo priznat i poznat brend širom svijeta, koga karakteriše izvrsnost usluge i angažovan upravljački tim koji ima značajan vlasnički udio u kompaniji, a to su sve bili važni činioci koji su mi pomogli u donošenju odluke da se pridružim odboru”, rekao je gospodin Harper.

“Radujem se saradnji s Colliersom i nadam se da ćemo učrvstiti vodeću poziciju na tržištu komercijalnih nekretnina, te nastaviti već dokazanu izgradnju vrijednosti za dioničare”, zaključio je Harper.

colliers

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *