Hoće li poslanici glasati za dječije dodatke kao za “švajcarce”?

Dodajte komentar

Nevladine organizacije sa sjevera Euromost, Alternativa Crne Gore Manjinski akcionari Gornji Ibar’ objaviće imena poslanika koji sjutra u Skupštini budu glasali za vraćanje dječijeg dodatka, ali i onih koji se tome budu usprotivili.

Prijedlog zakona predviđa da se dječiji dodatak dodijeli svoj djeci koja pohađaju osnovno i srednje obrazovanje, a čiji roditelji se nalaze kao nezaposlena lica na Zavodu za zapošljavanje i ne primaju nikakvu socijalnu ili materijalnu naknadu.

Prema analizama 70 odsto djece na sjeveru Crne Gore čiji roditelji žive u jakoj teškoj situaciji i nemaju mogućnosti da se školuju  bi moglo ostvariti ovo pravo. Nažalost, dobijeno je negativno mišljenje Vlade Crne Gore na ovaj zakon i ako im je poznata situacija na Sjeveru Crne Gore. Sjutra je sve na poslanicima u Skupštini Crne Gore, sjutra ćemo vidjeti dali su poslanici uz građane ili protiv građana. Takođe ćemo objaviti rezlutate glasanja kao i sva imena poslanika i njihovih političkih partija, onij koji su uz građane, kao i imena koji nijesu uz graane”, navodi se u saopštenju Euromosta.

Na taj način žele da, kako kažu, ukažu na sve one koje interesuju građani samo da bi došli na vlast i na taj način profitirali za sebe i svoju porodicu.

Ali ostavićemo do sjutra da vidimo da li je tako, ili će pak možda svi poslanici jedinstveno glasati za izmjenu ovog zakona, kao što su glasali za zakon o švajcarcima, gdje se za razliku od toga zakona, u ovom zakonu radi  o hiljadama djece većinom sa Sjevera Crne Gore, koja su gladna i nemaju uslove da se prehrane i školuju”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *