Pregled štampe za 13. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Dnevne novine

U Onogoštu posao našlo 20 radnika, radovi gotovi do 1. oktobra

Nikšićki hotel Onogošt trenutno zapošljava 20 radnika, a završetkom radova na obnavljanju tog kompleksa, koji su u toku, otvoriće se nova radna mjesta, saopštio je u razgovoru za Dnevne novine vlasnik Ranko Jovović.

Kapovci blokiraju kružni tok na Zabjelu

Bivši radnici Kombinata aluminijuma (KAP), koji traže isplatu otpremnina, blokiraće danas kružni tok na Zabjelu, a u četvrtak saobraćajnicu na izlazu iz Podgorice prema Cetinju i Nikšiću.

Odložena odluka o prodaji

Stečajni upravnik Ski-centra Durmitor Snežana Jović odložila je do daljnjeg donošenje odluke o izboru najpovoljnije ponude za kupovinu hotela Durmitor.

Nema potrebe za rebalans budžeta

Isplata penzija i socijalnih davanja ni u kom slučaju neće biti dovedena u pitanje, poručio je vicepremijer Vujica Lazović, navodeći da u ovom trenutku nema razloga za rebalans budžeta.

Dan

Završeni grubi radovi

Tivatska kompanija Politropus alternativ završila je grube građevinske radove na budućem hotelskom kompleksu na lokalitetu Žager u Bijeloj, a u toku je gradnja ukopnih etaža za jednu od četiri lamele. Kako je rekao vodeći nadzorni inženjer Slaviša Ćorić Radiju Jadran, kako zbog nepovoljnih uslova geologije i hidrogeologije tako i zbog
turističke sezone dinamika radova je bila usporena, ali nadaju se da će od kraja sedmice da nadoknade izgubljeno.

Poslije izbora pitaće se građani

Problem sa Buljaricom zahtijeva ozbiljni, temeljni i odgovorni pristup kome nije potreban populizam, niti prizemna politizacija rekao je Dragan Purko Ivančević. On je kazao da odluku o Buljarici ne treba donositi prije jer, kako on tvrdi, predizborna nadgornjavanja ne stvaraju atmosferu pogodnu za tako važnu odluku.

Predmet u fioci, radnici na ulici

Osnovno državno tužilaštvo još nije pokrenulo istragu oko privatizacije kompanije Staklenici, koja je u vlasništvu Atlasmonta Duška Kneževića, iako su predmet dobili od inspektora za organizovani kriminal prije više od godinu dana.

Vijesti

Državi je šteta desetine hiljada

Blokiranje konkurencije, fingiranje nadmetanja, te neosnovano “pumpanje” iznosa u ponudama, glavne su karaktertistike ovogodišnjih tendera za zakup crnogorskih plaža i kupališta, u čemu su aktivnu ulogu imale i tenderske komisije Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom (JPMD), pokazuje analiza Istraživačkog centra MANS.

Danas blokada na Zabjelu

Bivši radnici KombiI nata aluminijuma, koji mjesecima protestuju zbog neisplaćenih otpremnina, najavili su da će danas blokirati kružni tok na jadranskoj magistrali na Zabjelu kod benzinske pumpe, u periodu od 11 do 12 časova.

Kome će hotel-Statisu, Džigiju…

Stečajna upravmca Ski-centra Durmitor Snežana Jović dostavila je Privrednom sudu obavještenje da zbog obimne dokumentacije u roku od sedam dana nije mogla izabrati najpovoljniju od pet ponuda za kupovinu imovine ove firme.

Štrajk u upravi Rokšpeda

Radnici firme S press logistik Vesko Šćekić i Mihailo Perović započeli su juče štrajk u prostoriji upravne zgrade Rokšpeda koja je vlasnik ove firme. Oni su najavili da će u upravnoj zgradi Rokšpeda biti do rješenja njihovih problema.

Pobjeda

Izgradnja dalekovoda kasni zbog eksproprijacije

Projekat 400 kV dalekovoda Lastva-Čevo Pljevlja i trafostanice Lastva, koji se izvodi u sklopu ugovora o projektu povezivanja elektroenergetskih sistema Crne Gore i Italije, vrijedan je 106 miliona eura. Iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) saopšteno je da se izgradnja dalekovoda odvija nešto sporije zbog problema vezanih za rješavanje imovinsko-pravnih pitanja, dok se radovi na trafostanici odvijaju zadovoljavajućom dinamikom.

Obavezna rezerva 262,6 miliona eura

Obavezna rezerva banaka na kraju avgusta iznosila je 262,6 miliona eura pokazuju podaci CBCG.

Nema bojazni za penzije, rano je o rebalansu

Isplata penzija i socijalnih davanja ni u kom slučaju neće biti dovedena u pitanje. Nema nikakve potrebe, a nema ni razloga da se u ovom momentu govori o rebalansu budžeta kazao je Mini biznis potpredsjednik Vlade , Vujica Lazović

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *