Pregled štampe za 10. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Dnevne novine

Franca do kraja godine završava hotel u Tivtu

Građevinski radovi na budućem hotelu koji u Tivtu, na lokaciji Kava, gradi bjelopoljska kompanija Mesopromet, biće završeni do kraja godine, najavio je vlasnik i direktor tog preduzeća Hilmija Franca. On je predsjednici Opštine Tivat Snežani Matijević, koja je u petak obišla gradilište budućeg hotela kategorije četiri zvjezdice, kazao da je to šest mjeseci prije projektom predviđenog roka.

Sa Hiltonom glavni grad dobija obrise prave metropole

Hilton je svjetski brend i gdje god postoji šalje značajnu poruku velikim investitorima o državi koju je odabrao za svoje poslovanje, kao sigurnoj destinaciji, rekla je Vikend novinama direktorica Turističke organizacije Glavnog grada Tatjana Popović.

Stečajci iz Bijele još nijesu isplaćeni

Predsjednik Sindikata Jadranskog brodogradilišta Bijela Mladen Krivokapić saopštio je da bivšim radnicima tog preduzeća još nijesu isplaćene otpremnine.

Vijesti

Popusti uže, predsjedniče Đukanoviću

Bivši radnici Kombinata aluminijuma, jkoji već mjesecima protestuju na podgoričkim ulicama zbog neisplaćenih otpremnina, poslali su juče novo pismo na više adresa državnih institucija.

Istraga zbog švajcaraca

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet koji je u fazi vještačenja, a koji se odnosi na krivične prijave podnijete protiv odgovornih u Hipo Alpe Adria banci (sada Adiko banka) zbog kredita odboravanih sa valutnom klauzulom vezanom za švaj carski franak.

Prihvatili i finalnu ponudu Škode

Akcionara Elektroprivrede usvojili su juče na Skupštini odluku o izgradnji drugog bloka Termoelektrane Pljevlja. Prihvaćena je i Studija izvodljivosti za gradnju koju je uradila kompanija Deloitte.

Informativna redakcija u štrajku

Novinari i urednici informativne redakcije Televizije Atlas obustavili su juče rad zbog neisplaćenih pet zarada.

Pobjeda

Novac uplaćen, radnici ne mogu da ga podignu

Iako je Ministarstvo finansija od utorka počelo da dnevno uplaćuje po 600.000 eura za otpremnine za radnike Jadranskog brodogradilišta, niko od bijelskih stečajaca do danas nije podigao novac.

Građevinski otpad ugraditi u korito Tare

Građevinski otpad od gradnje auto-puta treba iskoristiti za regulisanje rijeke Tare. To isključuje potrebu izgradnje posebnih komplikovanih deponija, na za to nepovoljnom terenu kazao je za Pobjedu prof. dr Mihailo Burić.

Do 30 odsto investiraće EPCG, a ostalo Škoda Praha

Na vanrednoj Skupštini akcionara Elektroprivrede, održanoj juče u Nikšiću, usvojenaje odluka o izgradnji drugog bloka Termoelektrane “Pljevlja.

Time su akcionari prihvatili i Studiju izvodljivosti za izgradnju II bloka (koju je uradila kompanija Deloitte) i odobrili da njegova instalisana bruto snaga bude najmanje 254 megavata i tzv. neto efikasnost 39,5 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *