Franca do kraja godine završava hotel u Tivtu

Dodajte komentar

Građevinski radovi na budućem hotelu koji u Tivtu, na lokaciji Kava, gradi bjelopoljska kompanija Mesopromet, biće završeni do kraja godine, najavio je vlasnik i direktor tog preduzeća Hilmija Franca.

On je predsjednici Opštine Tivat Snežani Matijević, koja je u petak obišla gradilište budućeg hotela kategorije četiri zvjezdice, kazao da je to šest mjeseci prije projektom predviđenog roka.

Usmjereni na sportski turizam

Franca je, kako je saopšteno iz kabineta predsjednice Opštine, rekao da će u tom objektu zaposliti između 30 i 35 ljudi, kao i da će to biti kapitalan objekat za njihovu kompaniju.

Hotel će imati 36 smještajnih jedinica, od čega četiri apartmana. U ovom kompleksu će biti izgrađeno još 24 smještajne jedinice, što će činiti kapacitet od ukupno 150 kreveta na nivou cijelog kompleksa, naveo je Franca.

Budući da je bjelopoljska kompanija kupila zemljište i parcele pored hotela, uključujući i neformalno naselje 7. jul, Franca je najavio izgradnju zatvorenog bazena i sportskih terena na tom prostoru.

Kako se hotel nalazi u neposrednoj blizini aerodroma i sportske dvorane, biće prvenstveno namijenjen pripremama sportista. Radiće 12 mjeseci godišnje, a nastojaćemo da kapacitete uposlimo na najbolji način, posebno tokom ljetnjih mjeseci, ukazao je Franca, dodajući da su veoma zadovoljni dosadašnjim poslovanjem u Tivtu.

Zadovoljna realizacijom projekta, predsjednica Matijević istakla je da se nada nastavku uspješne saranje sa kompanijom Mesopromet.

Obilasku je prethodio sastanak na kojem smo razgovorali o budućim projektima. Odluku o sadržajima koji se planiraju na lokalitetu novog hotela donijećemo nakon što dobijemo biznis plan“, kazala je Matijević, navodeći da izmještanje naselja 7.jul nije jednostavan zadatak.

Spremni za nova ulaganja

Izgradnja hotela počela je krajem prošle godine. Bruto građevinska površina iznosi 2.500 metara kvadratnih, dok tehničke prostorije i parking zauzimaju površinu od 1.500 kvadrata. Od dodatnih sadržaja, na raspolaganju svim gostima biće otvoreni bazen površine 160 metara kvadratnih, konferencijska sala, fitnes studio i spa centar. Vrijednost ove investicije iznosi 2,5 miliona eura.

Franca je kazao da ima j asnu namjeru da u budućnosti ulaže u Tivat, a ta bi ulaganja bila usmjerena na jačanje sportske infrastrukture. Visina novca koju je ova kompanija spremna da uloži u Tivat iznosi pet do šest miliona eura.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *