Projekat 1000+ stanova: 100 građana sa liste čekanja dobilo vaučere, evo spiskova

Dodajte komentar

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma danas je uručena peta grupa vaučera, odnosno druga za 100 građana sa liste čekanja, u sklopu projekta „1000 +“, kojim im se omogućavaju stambeni krediti po najpovoljnijim uslovima na tržištu.

Šef Kabineta ministra održivog razvoja i turizma, Uroš Andrijašević i direktor Direktorata za komunalni razvo, Dragan Asanović uručili su vaučere za 35 mladih bračnih parova, 53 zaposlena u javnom sektoru i 12 ostalim građanima. Na ovaj način, priliku za realizaciju stambenog kredita po posebnim uslovima dobilo je ukupno 555 građana Crne Gore.

Liste dobitnika pogledajte ovdje:

Lista dobitnika vaučera sa liste čekanja 01.08.2016.

Liste čekanja od 01.08.2016.

Javni sektor
Mladi bračni parovi

Projekat 1000+ je počeo krajem prošle godine, realizuje se javno i transparentno, pod istim uslovima za sve građane Crne Gore  i ocijenjen kao jedan od najkvalitetnijih i najboljih projekata  Vlade Crne Gore i CEB-a.

U projektu učestvuje16 građevinskih kompanija, 7 komercijalnih banka I 674 građana Crne Gore.

Do danas je potpisano 295 predugovora građana sa građevinskim kompanijama I 204 ugovora o realizaciji stambenih kredita sa bankama.

Predugovore je potpisalo 55 lica koji su prioritet u ovom projektu, 81 mladi bračni par, 94 zaposlenih u javnom sektoru I 65 ostalih građana.

Ugovore sa bankama su potpisala 32 prioritetna lica, 56 mladih bračnih parova, 70 građana zaposlenih u javnom sektoru I 45 ostalih.

Projekat 1000+ se realizuje kako bi se posebna pažnja poklonila  osjetljivim socijalnim grupama, licima sa invaliditetom, samohranim roditeljima, mladim bračnim parovima i građanima Crne Gore sa srednjim i nižim primanjima.

Projektom 1000+  podstaknute su ekonomske aktivnosti građevinskog i bankarskog sektora na tržištu i smanjene kamatne stope na stambene kredite crnogorskih komercijalnih banaka.

Prije početka projekta kamatne stope na stambene kredite su se kretale u rasponu od 6 do 9%, dok smo prethodnih mjeseci svjedoci sniženja kamatnih stopa i povoljnijih uslova banaka.

Između ostalog, realizacijom ovog projekta pružena je mogućnost građanima Crne Gore da na jednostavan,  pravičan i ekonomski  isplativ način dođu do sopstvenog doma i  da na tom putu imaju podršku države koja ih vodi kroz jedan transparentan  i pravičan proces, čineći to kao odgovorna država prema građanima, u ne jednostavnom ekonomskom trenutku na širem području regiona i Evrope“, navodi se u saopštenju na sajtu 1000plus.me.

Cilj je  kontinuitet  projekata 1000+ i njegova realizacija i u narednim godinama, s obzirom da su osnovni ciljevi projekta podrška građanima Crne Gore i podsticaj dinamičnom razvoju privrede.

Za naredni mjeseca planirana je dodjela još jedne grupu vaučera I očekujemo da će još 119 , odnosno svih 674 građana koji su ispunili uslove Javnog poziva, dobiti priliku da riješe najvažnije životno pitanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *