Projekat 1000 +: U ponedjeljak dodjela prve grupe vaučera sa liste čekanja

Dodajte komentar

U okviru projekta 1000+ s prva grupa vaučera za 55 od ukupno 274 lica koja su na listi čekanja biće dodijeljena u ponedjeljak, 4. jula od 11 do 13 sati u prostorijama implementacione jedinice PROCON, u zgradi Sportskog centra Morača u Podgorici.

U ovoj prvoj fazi dodjele vaučeri biće dodijeljeni za 20 zaposlenih u javnom sektoru, vaučere će dobiti i 21 mladi bračni par, a 14 vaučera je za ostale, koji važe 60 dana od dana izdavanja. Pojašnjeno je da u toku tih 60 dana dobitnik vaučera je u obavezi da sa odabranim investitorom zaključi predugovor o kupovini individualnog stambenog objekta koji je prijavljen u Projektu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, podnosioci zahtjeva koji nijesu raspoređeni na rang listu korisnika svrstani su na listu čekanja po ciljnim grupama: zaposleni u javnoj upravi – 159, mladi bračni parovi do 35 godina starosti – 89 i ostali – 26.

Metodologijom obračuna iznosa ušteda na osnovu vraćenih vaučera i sklopljenih predugovora i ugovora o kreditu sa konačnom procjenom kreditne sposobnosti aplikanata, došlo se do iznosa na osnovu kojeg je moguće dodijeliti 55 vaučera građanima sa liste čekanja. Sve uštede u okviru ciljnih grupa (zaposleni u javnom sektoru, mladi bračni parovi i ostali) su raspoređene pripadajućim ciljnim grupama sa liste čekanja, dok su uštede ostvarene po osnovu prioritene ciljne grupe razvrstane u skladu sa definisanim pripadajućim kvotama, 40 odsto zaposleni u javnom sektoru, 30 odsto mladi bračni parovi i 30 odsto ostali“, piše u saopštenju.

U prethodnoj fazi, krajem maja podijeljeno je 400 vaučera za dugoročni stambeni kredit, odnosno 68 prioritetnim ciljnim grupama i 332 zaposlenim u javnoj upravi, mladim bračnim parovima i ostalim.

Do sada je potpisano 267 predugovora dobitnika vaučera sa investitorima, od čega su građani iz prioritetne ciljne grupe potpisali 49, zaposleni u javnom sektoru 90, mladi bračni parovi 71 i ostali 57 predugovora.

Građani su sa investitorima potpisali predugovore u ukupnom iznosu od 13.646.408,52 eura.

Spisak novih dobitnika vaučera sa liste čekanja biće objavljen na sajtu www.1000plus.me.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *