Srbija: Besplatni poslovni prostori za početnike u biznisu

Dodajte komentar
Ilustracija

Direkcija za građevinsko zemljište Srbije nudi 33 lokala za nezaposlene i mlade preduzetnike, potpuno besplatno u naredne dvije godine. Direkcija je objavila oglas, a konkurs je otvoren do 27. jula.

Dodatne bodove dobiće osobe sa invaliditetom, teže zapošljavani, samohrani roditelji i žene preduzetnici, pišu Večernje novosti.

Lokali na teritoriji opština Voždovac, Stari grad, Palilula, Rakovica i Novi Beograd čekaju “zakupce”, koji će imati dvije godine besplatnog perioda da “isprobaju” posao. Za to vrijeme plaćaće samo komunalne troškove.

Najavili smo da ćemo ovaj poslovni prostor staviti u funkciju privrede, a zbog pomoći ljudima koji tek otvaraju preduzeća, ili imaju firme mlađe od tri godine”, kaže Dragomir Petronijević, predsjednik Saveta za zapošljavanje Beograda.

Najviše lokala raspoloživo je u opštini Voždovac, u Gostivarskoj ulici i na Paliluli, u Bulevaru Despota Stefana. Pravo na podnošenje zahtjeva imaju nezaposleni, ali i novoosnovani mikro, mali i srednji privredni subjekti. Uz plan poslovanja najviše će se rangirati proizvodna djelatnost sa vlasničkom opremom, potom usluga, a za njima ugostiteljstvo.

U narednih nekoliko dana planiramo da objavimo još jedan konkurs, i to za mlade nade IT sektora”, najavljuje Petronijević.

Njima će biti omogućen poslovni prostor besplatno, na godinu dana, uz mentorstvo za razvijanje ideje”, kaže on.

Pomenut prostor za preduzetnike iz oblasti informacionih tehnologija je naučno-tehnološki park na Zvezdari, u modernim kancelarijama sa potrebnom opremom.

Ekonoski online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *