Novi Ford Ka biće praktičan i prostran

Dodajte komentar

Naslednik aktuelnog modela imaće oznaku “Ka +”, a u evropske prodajne salone stiže u drugom tromjesečju 2016, saznaje Auto Express.

Automobil je zasnovan na Fordu Ka za južnoameričko tržište, odnosno konceptu iz 2013, a proizvođač tvrdi da će biti znatno prostraniji i praktičniji od prethodnika.

Nemojte da mislite o njemu samo kao o jeftinom automobilu“, kaže jedan od čelnika evropske filijale Forda, Džim Ferli.

To je veoma prostrano vozilo sa voznim karakteristikama sličnim Fiestinim“, tvrdi Ferli. On dodaje da će Ford Ka “plus”, kako ga je nazvao, imati 5 vrata i da će biti znatno konkurentniji u svom segmentu od aktuelne verzije.1

Za sada nema više zvaničnih informacija o ovom vozilu, ali na Internetu su objavljene nezvanične fotografija na kojima se vidi prototip tokom testova u vožnji. Na njima se vidi da se evropski Ka “plus” vizuelno ne razlikuje od svog južnoameričkog rođaka. Ipak, iz Forda su ranije stigle najave da će verzija za Evropu biti tehniloški unapređena kako bi zadovoljila strože standarde koji važe na Starom kontinentu.

2

Očekuje se da će motori biti pozajmljeni iz Fieste, a Auto Express navodi da će početna ijcena u Velikoj Britaniji iznositi oko 8.000 funti (10-ak hiljada eura), dok bi najskuplja verzija koštala do 10.000 funti (oko 13.000 eura).

Na ostatku kontinenta cijene bi trebalo da budu nešto niže.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *