Telekom tuži sekretarijat Vlade: Sa dva broja napravili račun od 14,6 hiljada

Dodajte komentar

Zaključena je glavna rasprava u sporu Crnogorskog Telekoma protiv Crne Gore pred Privrednim sudom zbog neplaćanja računa za dva fiksna broja koje je, prema riječima zastupnika Telekoma, koristio Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore.Prvobitno je tužbenim zahtjevom Telekom od države potraživao 14.644 eura, ali je zbog zastarjelosti duga od 10.975 eura, tužbu preinačio na 3.668 eura.

Kako ne postoji ugovor o pretplatničkom odnosu, zastupnik države smatra da je potraživanje neosnovano, dok zastupnik Telekoma navodi da u vrijeme uvođenja ovih brojeva, procedura nije podrazumijevala potpisivanje ugovora, već je bio dovoljan samo zahtjev na osnovu kojeg su se dobijali telefonski brojevi.

Na tvrdnju tužene da nijesu obavještavani o dugu, zastupnik Telekoma navodi daje svaki račun za tekući mjesec ujedno i opomena za prethodni dug.

Prema riječima zastupnika Telekoma, računi su uredno plaćani do maja 2010. godine. Potraživanje se, nakon odbijanja zastarjelog duga, odnosi na period od septembra 2013. do juna 2015. godine.

Odluka u pvom sporu biće poznata 11. marta.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *