Facebook se sprema na najveću promjenu do sada, a testiranja su počela

Dodajte komentar

Iz Facebooka su konačno odlučili da odgovore na molbe korisnika, koji već godinama traže uvođenje ‘dislike’ opcije. Ponuđeno rješenje opet neće imati ‘dislike’, ali će imati šest drugih reakcija. ‘Reakcije’ su odgovor kompanije Marka Zuckerberga na vapaje korisnika, koji već dugo vremena ne žele samo da lajkuju, nego i dislajkuju određene vijesti i na taj način izraze svoje mišljenje.

Osim lajka, u ‘Reakcijama’ su i ‘ljubav’, ‘haha’, ‘yay’, ‘wow’, ‘tužan’ i ‘ljutit’, koje su se još prošle godine počele testirati u šest različitih zemalja. Sad će ih Facebook omogućiti svim svojim korisnicima.

Sve su reakcije izabrane u saradnji sa sociolozima. Analizirane su i reakcije ljudi na različite postove, kako bi se sve reakcije mogle svesti u šest različitih emojija.

Korištenje ‘reakcija’ bit će krajnje jednostavno, piše N1. Ikonica za lajk ostaće ista, ali ostale će se reakcije moći naći tako što će se duže držati pritisnutim, nakon čega će se pojaviti izbornik s ostalim reakcijama. Još se ne zna tačan datum uvođenja novosti na profile svih korisnika.

Poslovni.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *