Direktor LinkedIna o najboljem poslovnom savjetu koji je dobio

Dodajte komentar

“Bez obzira koliko je velika vaša organizacija, ne možete da budete bezličan lider”, smatra Jeff Wiener. Od kada je došao na čelo LinkedIna 2009. godine, Wiener je dobio reputaciju da je veoma inspirativan i uticajan lider. To je dijelom zbog toga što smatra da je “saosjećajno upravljanje” prvo načelo liderstva. Za sajt Inc.com otkriva najvrjedniju lekciju koju je naučio kao direktor: “Onog trenutka kada se zapitate da se neko ne uklapa, već znate odgovor. Pitanje je, šta ćete uraditi povodm toga? Trebalo bi da im pomognete da prevaziđu prepreku, i ako im to ne uspije, promijenite im zaduženja i ulogu, ili ih, u krajnjem slučaju, odstranite iz organizacije.”

Neko bi mogao da pomisli da izvršni direktor koji na prvo mjesto stavlja saosjećanje oklijeva da otpusti zaposlenog koji se više ne uklapa.
“Ako se neko ne snalazi na određenoj poziciji najmanje saosjećajna stvar koju možete da uradite jeste da ga ostavite u toj ulozi,” rekao je Weiner . “Gube svoj osjećaj samopouzdanja i osjećaj integriteta. Postaju sami sebi sjenke. To utiče na cijeli tim i da njihove porodice. Najsaosjećajnija stvar koju možete da uradite jeste da ih izbavite odatle što je moguće bolje.”

Ima smisla. Bilo da postoje masovna otpuštanja ili ne, zaposleni obično znaju kada nisu uspješni u svom poslu. Wiener vjeruje da stres i frustracija mogu više da naškode nego tražiti novu ulogu negdje.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *