Romeo Reboot – da li je ovo budućnost marketinga(video)

Dodajte komentar

Unileverov brend dezodoransa Axe pokrenuo je najnoviju video kampanju u Brazilu koristeći Romeo i Julija video reklamu koja se prikazuje u preko 100.000 različitih varijacija, u zavisnosti od interesovanja korisnika.

Reklama koju je osmislila agencija Cubocc, osmislila je priču koja može biti i sci-fi ili kriminalistički žanr, sve u zavisnosti od korisnika.Kampanju pod nazivom Romeo Reboot, koja je inače na portugalskom i prvobitno nije bila planirana da se prikazuje van Brazila, marketing stručnjaci Unilever planiraju da koriste i za druge kampanje, zbog veoma interesantnog formata.

Kampanja, pokrenuta prošlog mjeseca, deli ciljne potrošače Axe-a u četiri segmenta, nudeći 25.000 permutacija u svakom segmentu, ili ukupno 100.000. U saradnji sa istraživačkom agencijom Box1824, Cubocc je napravio ciljne klastere – u zavisnosti od muzičkog ukusa, brenda koji identifikuju i drugi karakteristika potrošnje – Artsy, Fresh, Naturals i Roots grupe korisnika.

Od 11 scena u trejleru, šest može da varira u zavisnosti od profila gledalaca. Agencija je validirala segmentaciju servirajući različite vrste trejlera za ljude u ciljnim grupama kao dio testa koji se analizira kasnije, kako su gledaoci odgledali ili reagovali na reklamu. Pošto se kampanja vodi u digitalnim medijima u Brazilu, agencija će optimizovati rezultate na osnovu toga kako ljudi reaguju.

Prilagođavanje reklame kreće se od suptilne do obimne, sa čitavim nizom različitih muzičkih sekvenci, seksualnog ili romantičnog sadržaja. Neke verzije prikazuju čoveka u kancekariji, dok se druge fokusiraju na kriminalističku akciju ili sci-fi akciju sa kiklopima.

https://youtu.be/9jFrofhVjOI

Izvor: Economy

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *