Karlzberg poslije pada profita oborio prognozu za 2015.

Dodajte komentar

Danski proizvođač piva Karlzberg (Carlsberg) u drugom tromjesečju zabilježio je niži profit od očekivanog, usljed hladnoća na sjeveru Evrope i pada prodaje u istočnoj Evropi. 

Operativni profit ovog četvrtog najvećeg proizvođača piva u svijetu, pao je u periodu april-juni za 18,9 odsto u odnosu na isti kvartal lani, i iznosio je 2,92 milijarde kruna (391 milion eura), dok su analitičari prosječno predviđali 3,24 milijarde kruna profita, prenosi Rojters.

„Grupa nije uspjela da ostvari svoj početni program ušteda i pokrenula je proces revizije strategije kako bi povratila finansijsku stabilnost”, izjavio je generalni direktor, Cest Hart.

Prema njegovim riječima, pivara ne očekuje da dobri rezultati u Aziji u ovoj godini kompenzuju slabost na zapadnoevropskom tržištu i teške uslove u Istočnoj Evropi.

Ova kompanija, koja je između ostalog pretrpjela posljedice posustajanja ruskog tržišta, inače jedne od njegovih glavnih prodajnih destinacija, oborila je prognozu za 2015. očekujući ubuduće blagi pad operativnog profita dok je u prethodnoj prognozi računala sa rastom od 5,0 do 10 odsto.

Izvor: Capital.ba

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *