Odlični trikovi: Kako da olakšate svaki radni dan?

Dodajte komentar

Vjerujemo da vam nije lako ponovo da sjedite u kancelariji, nakon uzbudljivog godišnjeg odmora. No, šta se mora, mora se. Upravo zato, sjetili smo se nekoliko genijalnih trikova, koji će vam olakšati radne dane.

1. Ladica za zalogajčiće

Slane, slatke, zdrave… Iskoristite jednu od ladica u kancelariji, za sve one omiljene stvari, koje volite da grickate. Tako će vam uvjek biti na dohvat ruke i u trenu izmamiti veliki osmjeh na lice.

2. Uredan radni sto

Ukrasite svoj sto dragim slikama i predmetima, za koje će biti dovoljan samo jedan pogled na njih, da se sve odjednom čini lakše. Samo pazite da zadržite stvari profesionalnim.

3. Nagrada za kraj dana

Ne kažemo da se baš svaki dan morate nečim da se nagradite, jer ste preživjeli sjedenje na poslu. No, takve nagrade, s vremena na vrijeme, kada postignete zadati cilj, daće vam podsticaj za dalje.

4. Šetnja za vrijeme pauze

Iskoristite pažnju za odlazak na svjež vazduh i kratku šetnju. To će vam dati dodatnu energiju i smanjiti stres. Još ako imate zanimljivo društvo…

5. Razgovor s kolegom

Kad smo već kod društva, nikome nije naštetilo malo zabave tokom radnog vremena. Razgovor s kolegama, nevezan uz posao, smanjiće stres, ali vas i dodatno povezati, što nikad nije loše stvar.

6. Omiljena pesma

Muzika ima veliku moć u podizanju raspoloženja. Nakon svakog obavljenog zadatka, slušalice u uši i uživajte.

Izvor: B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *