AXA osiguranje: Rekordan operativni profit

Dodajte komentar

U prvom polugodištu 2015. godine AXA Grupa, koja posluje u Srbiji preko AXA Osiguranja, nastavila je da bilježi rast u svim segmentima poslovanja. Ovaj period obilježio je rekordan operativni profit od 3,1 milijarde eura, što je 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Kako je saopšteno u sjedištu kompanije u Parizu, AXA Grupa je rasla u sve tri osnovne linije poslovanja, sa ukupnim prihodom od 55 milijardi eura.

„Ostvarili smo veoma dobre polugodišnje rezultate, sa novim rekordom u operativnom profitu od 3,1 milijarde eura. Dobro smo pozicionirani i očekujem da uspješno zaključimo naš petogodišnji plan do kraja ove godine. Još jednom smo dokazali da je naš poslovni model održiv u okruženju koje karakterišu niske kamatne stope i tržišna nestabilnost“, izjavio je Anri de Kastri (Henri de Castries), predsjednik i generalni direktor AXA Grupe.

U strukturi ukupnih prihoda (55 milijardi eura, 2 odsto više nego u prvom polugodištu 2014. godine) dominira životno i štedno osiguranje sa premijom od 31,9 milijardi eura. Rastu premije životnih osiguranja značajno je doprinijelo fokusiranje kompanije na „unit-linked“ proizvode na najrazvijenijim tržištima (Francuska, Njemačka, Italija, Španija, Velika Britanija).

Premija neživotnih osiguranja dostigla je 18,2 milijarde eura, što je za 1 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Najveći skok u osnovnim linijama biznisa, AXA Grupa ostvarila je u upravljanju imovinom. Poredeći sa prošlom godinom, prihodi u ovoj oblasti veći su za 6 odsto i dostižu skoro 2 milijarde eura.

AXA Grupa posluje u Srbiji od 2010. godine. AXA Osiguranje sa filijalama u 6 gradova u zemlji ima preko 300 zaposlenih i predstavlja najbrže rastuću kompaniju na tržištu osiguranja u zemlji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *