Kreće rasprodaja grčkih kompanija

Dodajte komentar

Ruska strana je spremna da učestvuje u projektu privatizacije grčkih kompanija, a brojne ruske firme žele a investiraju u privredu i objekte infrastrukture ove zemlje, izjavio je izvor iz Vlade RF, a prenosi RIA Novosti. 

Lideri zemalja eurozone jednoglasno su postigli dogovor u vezi s rješavanjem grčke dužničke krize, koji će pomoći ovoj zemlji da ostane u monetarnoj uniji. Izvor je podsjetio da su „Ruske željeznice” zainteresovane za kupovinu tri grčka državna poduzeća: željezničkog prevoznika „TrainOSE”, kompaniju „ROSCO” za upravljanje i održavanje voznog parka i luku „Solun”. Njihova vrijednost od strane ruske kompanije procijenjena je na 30, 10 i 100 miliona eura.

„Mnoge druge ruske kompanije su isto zainteresovane da investiraju u Grčku, između ostalog u privredu i objekte infrastrukture. Ukoliko grčka strana nastavi proces privatizacije pod istim uslovima s ostalim zainteresovanim fondovima i firmama, i ruske kompanije će biti spremne da učestvuju”, tvrdi izvor, dodajući da grčka Vlada prodaje državnu imovinu „po realnoj cijeni”.

Poslovni puls

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *