UniCredit u Mađarskoj ulaže 10 miliona eura u digitalizaciju

Dodajte komentar

Grupa UniCredit planira da ojača aktivnosti na mađarskom tržištu. Plan je povećati korporativno kreditiranje za 7,5 posto na godišnjem nivou, kreditiranje malih i srednjih preduzetnika za 7,5 posto kroz tri godine te imati “aktivnu ulogu” u kreditiranju građana, navodi se u izjavi banke objavljenoj prošle nedelje, prenosi portal portfolio.hu.

UniCredit će nakon konverzije deviznih kredit u forinte ponuditi zamjenske dugoročne kredite uz konkurentne fiksne kamatne na 10, 15 i 20 godina.

U iduće dvije do 2,5 godine banka će optimizirati i svoju mrežu poslovnica. Prvi korak bit će ukidanje 29 samostalnih poslovnica koje će biti pridružene onima koje ostaju. Spajanje poslovnica znači smanjenje broja zaposlenih za 62 osobe u u odnosu na kraj prošle godine.

UniCredit više neće nuditi lične usluge u osam gradova, ali uvešće bankomate na kojima će se moći uplaćivati i podizati gotovina.

Plan je do kraja godine obnoviti četiri poslovnice, proširiti ih i modernizirati tehnički i vizualno, te početi pripreme za modernizaciju ostalih poslovnica.

U okviru daljeg razvoja svojih usluga UniCredit namjerava da uloži 10 miliona eura u jaćanje digitalnih kanala.

Tokom ljeta banka će obnoviti internet stranicu i ponuditi platformu za aplikacije za pametne telefone i tablete, a u idućih 18 mjeseci će internet bankarski servis biti nadograđen, pojačaće se i nadograditi e-usluge za građane i korporativne korisnike. Trenutno oko 80 posto UniCreditovih mađarskih klijenata iz redova građana i malih preduzetnika koristi online usluge banke.

Izvor: Banka

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *