AmCham: Održana radionica na temu zaštite prava intelektualne svojine

Dodajte komentar

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro), u saradnji sa kompanijom – članicom Čikom, organizovala je danas radionicu „Kako prepoznati nelegalan softver na računaru?“ za inspektore iz Uprave za inspekcijske poslove i Poreske uprave, u cilju unapređenja znanja u oblasti zaštite prava intelektualne svojine. Radionicu je održao gdin Dragoslav Kenjić, tehnički direktor kompanije Čikom.

Današnja radionica obuhvatila je temu legalnosti softvera u svijetlu sve većeg korišćenja “claud” servisa i kupovine proizvoda “online”, kao i prepoznavanja najnovijih legalnih verzija softvera, različitih proizvođača koji se prometuju ili koriste u Crnoj Gori. Radionici je prisustvovalo 19 inspektora.

Rad AmCham Komiteta za suzbijanje sive ekonomije se u velikoj mjeri oslanja na unapređenje zaštite prava intelektualne svojine i to upravo kroz edukaciju inspekcijskih službi i privrednika o značaju poštovanja pomenutih prava. AmCham Montenegro će nastaviti sa edukacijom i podizanjem svijesti javnosti o važnosti primjene zakonske regulative u oblasti zaštite prava intelektualne svojine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *