Cotrugli business school: Stipendije za MBA studije

Dodajte komentar

COTRUGLI Business School i Asocijacija Menadžera Crne Gore će po prvi put 2015.godine dodijeliti 6 stipendija najboljim menadžerima za međunarodno akreditovani Executive MBA (EMBA) program. Riječ je o stipendijama na  vodećoj poslovnoj školi u regionu Jugoistočne Evrope koja djeluje i na tržištima Srbije, Makedonije, BiH, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske i od skoro, Austrije.

Prijavite se za MBA stipendije do 5.juna, 2015. godine!

Dodjeljuje se jedna puna i pet polovičnih stipendija za Executive MBA program, u ukupnoj vrijednosti od 63,000 eura.  Selekcijski proces se sastoji iz tri kruga:

  1. Online prijava ovdje, gdje možete popuniti kratki aplikacijski formular
  2. Svi kandidati koji zadovoljavaju uslove će dobiti instrukcije da pošalju rad na zadatu temu
  3. Ukoliko rad bude bio pozitivno ocijenjen, kandidati će imati individualni intervju sa stipendijskom komisijom

Uslovi konkurisanja za EMBA stipendiju:

  • Završen fakultet
  • Aktivno znanje engleskog jezika
  • Najmanje 5 godina menadžerskog iskustva

Executive MBA program je akreditovan od strane AMBA asocijacije i pruža visokoprofesionalnu poslovnu edukaciju.  AMBA akreditaciju takodje posjeduju najprestižnije poslovne škole, kao što su INSAED, IMD, London Business School, ESCP Europe, Bocconi i mnoge druge.

650-x-150

Učite kroz razmjenu ideja, znanja i iskustva lidera iz cijele regije!

EMBA programe na COTRUGLI Business School pohađaju menadžeri i lideri iz cijelog regiona (Srbije, Makedonije, Bugarske, BiH , Rumunije, Hrvatske, Slovenije i Austrije). Pored vještina i ekspertize svjetskih predavača, iskustvo i raznovrsnost polaznika iz cijele regije dodatno obogaćuje stečena znanja kroz razmjenu poslovnih ideja i praktičnih savjeta.

Strukutura polaznika, u odnosu na pozicije sa kojih dolaze, govori da je preko 70% njih na rukovodećim pozicijama u većim ili manjim organizacijama, bilo kao direktori kompanija i sektora ili kao samostalni preduzetnici. Polaznici programa nisu samo ekonomisti i menadžeri iz finansijskog sektora, već i iz farmaceutskih, građevinskih, inženjerskih, IT, telekomunikacionih, FMCG i mnogih drugih kompanija.

Ukupan broj ljudi koji su prošli kroz E/MBA programe na COTRUGLI Business School iznosi preko 1,400. Niz vannastavnih aktivnosti poput Alumni događaja, foruma, COTRUGLI dana, konferencija, sportskih sadržaja, pozorišta, putovanja, bioskopa i večera omogućuje lokalno i regionalno umrežavanje.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku i prijavite se da osvojite jednu od 6 prestižnih EMBA stipendija do 5.juna, 2015. godine!

Iskustva dosadašnjih polaznika COTRUGLI Business School:

Prednosti Executive MBA programa su podijeljene na dvije kategorije: usvajanje strukturnih znanja i vještina poslovanja kao i razmjena iskustava sa oko 50 profesionalaca koji će vam postati prijatelji do kraja programa.
Vasil Gocevski, Seavus Group, Operations Manager

Ja bih preporučila EMBA program svima koji žele da napreduju, izgrade svoju poslovnu mrežu u regionu i podijele mnoštvo zabavnih i korisnih trenutaka.
Boriana Velikova, Glaxo Smith Kline, Category Manager

Osjećam da imam više samopouzdanja u svom poslovnom okruženju. Kao preduzetnik, smatram da je najveća prednost programa velika mreža novih prijatelja i poslovnih mogućnosti.
Nikola Mikavica, Goldcut, Vlasnik

Sam proces dobijanja stipendije je veoma interesantan i izazovan, ali istovremeno i iscrpljujuć i zahtjevan. Svakako, već pri prvom modulu shvatite da je vrijedjelo svakog truda i da ste okruženi ljudima željnim napredovanja, učenja i dokazivanja. Kao i u samom procesu dobijanja stipendija, očekujte nemoguće tokom cijele godine.
Dejana Jeremić, Delhaize Group, Interactive Manager

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *