Minimalna dopuna dva eura i u m:tel-u

Dodajte komentar

Odluka Crnogorskog Telekoma o povećanju iznosa minimalne dopune računa sa jednog na dva eura u skladu je sa zakonom i ostaće na snazi, zaključeno je nakon konsultacija Agencije za elektronske komunikacije (EKIP), Agencije za konkurenciju i Centra za zaštitu potrošača (CEZAP).

I pored protivnjenja članova Savjeta EKIP-a, predstavnici CEZAP-a ocijenili su da je odluka Telekoma stvar poslovne politike te kompanije koja nije protivna propisima, te da korisnici ukoliko nijesu saglasni sa tim mogu promijeniti mobilnog operatera, pišu Dnevne novine.

Regulatorne mjere nisu potrebne

Telekom je sredinom marta obavijestio svoje prepaid korisnike da će od 15. aprila minimalni iznos dopune biti dva, umjesto jednog eura, zbog velikih troškova koje ta kompanija ima u ovom segmentu.

Direktor EKIP-a Zoran Sekulić kazao je Dnevnim novinama da u toj agenciji smatraju da minimalni iznos dopune nije trebalo da bude povećan, ali da za to nijesu imali podršku ostalih subjekata.

“U CEZAP-u su smatrali da nema osnova za preduzimanje bilo kakvih regulatornih mjera u odnosu na povećanje, kao ni da potrošači nemaju interes da u tom smislu nešto traže. Iako imamo drugačije mišljenje, nijesmo našli za shodno da donosimo bilo kakvu odluku jer, sa jedne strane, nemamo inicijativu potrošača, a sa druge strane smo bez podrške viših instanci, budući da je Ustavni sud već jednom poništio našu odluku kojom je mobilnim operaterima bilo naloženo da ne povećavaju minimalni iznos dopune”, istakao je Sekulić.

I m:tel najavio povećanje

Povećanje iznosa minimalne dopune sa jednog na dva eura juče je najavio i m:tel, a pomenuta odluka stupiće na snagu 7. maja. Odluku o donjem pragu prepaid dopune m:tel je već dostavio EKIP-u, a u ovoj kompaniji, kao i u Telekomu, to pravdaju visokim troškovima. Očekuje se da u narednim danima isto učini i Telekom, koji je treći mobilni operater na crnogorskom tržištu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *