Fond Trend – Damir Madžarović izgubio spor

Dodajte komentar

Sudija Privrednog suda Blažo Jovanić odbio je tužbeni zahtjev Damira Madžarovića protiv Trenda, bivšeg društva za upravljanje istoimenim fondom i drugotuženog Balše Čavlovića, koje je teretio, kako je naveo, za nezakonite odluke skupštine akcionara nakon kojih je Madžarović ostao bez članstva u bordu DZU Trend.

Madžarović je sin bivšeg direktora Trenda Mihaila Madžarovića koji je više od deceniju kontrolisao ovaj fond, ali je bez kontrolnog paketa akcija fonda, kao i društva za upravljanje (DZU) ostao u prvoj polovini prošle godine. Fond Trend i DZU tada su preuzeli ovlašćeni predstavnici šest američkih investicionih fondova koji su vlasništvo stekli kupovinom akcija na berzi.

Madžarović je ranije ostao bez akcija u ovom fondu jer ih je oduzela Hypo Alpe Adria banka zbog nevraćenog kredita u iznosu od 3,4 miliona eura.

„Odlučujući o osnovanosti tužbenog zahtjeva u odnosu na prvotuženog, sud je ocijenio da je on neosnovan, jer je sud nakon sprovedenog dokaznog postupka utvrdio da je prvotuženi osporene odluke donio u skladu sa Zakonom i Statutom društva”, ističe se između ostalog u presudi sudije Jovanića.

Sud je utvrdio nespornim da je Balša Čavlović sa 100 odsto akcijskog kapitala imao ovlašćenja da kao vlasnik jednočlanog akcionarskog društva ima ovlašćenja skupštine i sve odluke donosi u pisanom obliku. Zbog toga je tužba Madžarovića protiv drugotuženog i odbačena.

Upravljanje fondom Trend od prošle godine umjesto istoimenog DZU Trend obavlja novo društvo Butterfly finance, koje takođe kontrolišu američki investitori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *