Četiri nivoa podsvijesti koja oblikuju vašu ličnost

Dodajte komentar

Dobro je poznato da formiranje ličnosti počinje od malena, od prvog kontakta sa najbližim osobama, prvih riječi, prvih koraka… Ako ste roditelj, imajte na umu da stil vaspitanja, opterećivanje pitanjima kakav ste roditelj ili koliko ljubavi pružate djeci – nisu presudni; mnogo je važnije to kakva ste osoba iznutra, kakvom energijom zračite, da li ste srećni, ispunjeni, zadovoljni sami sobom.

Vjerovatno ste i kao dete primjećivali da su vaši postupci, reakcije ili riječi, često uzrokovane stavom i energijom roditelja.

Sa druge strane, nije reč samo o roditeljskoj brizi i uticaju. Veliki broj iskustava utiču na to kako će se formirati vaša ličnost, a da mnogih od njih niste ni svjesni. Mnoge duhovne, iscjeliteljske metode i pristupi se bave istraživanjem ličnosti i nivoima svijesti, odnosno podsvijesti, a jedno od njih je i theta iscjeljivanje, prema kojem vaš um gradi četiri nivoa podsvijesti, zaslužnih za formiranje onoga ko ste i šta postajete. Postoje: osnovni, genetski, istorijski i duševni.

Osnovni nivo je ona vrsta iskustva koja počinje dok ste još u majčinom stomaku, pa sve do danas. Vaš životni koncept ispunjen određenim vjerovanjima, uvjerenjima, potrebama, željama, ambicijama, zapravo je mješavina onih principa i vrijednosti koje zastupaju vaši roditelji. Sve što ste naučili kao dijete, postaje osnovni obrazac vašeg ponašanja na osnovu kojeg oblikujete život, ali i odnose sa drugima. Briga za sebe je najbolji primjer koji roditelj može prenijeti na dijete, ukoliko želi da mu usadi zdrave, razumne navike, jer odatle sve počinje. Ako niste u stanju da brinete o sebi i svojim potrebama, teško da ćete biti uspješni kada je riječ o tuđim.

Genetski nivo je sačinjen od vjerovanja koja ste naslijedili od svojih predaka; način na koji su vaši preci mislili, osjećali, postupali, postaje dio vas. U podsvijesti svakog čovjeka leže informacije koje se prenose kroz generacije, te tako sve što su proživljavali vaši preci, zabilježeno je u vama samima.

Istorijski nivo obuhvata karmu, kolektivnu svijest, karmu predaka i sjećanja iz prošlih života.

Nivo duše označava ono što ste vi suštinski, iznutra; ono što vaša duša uči na svom putu i proživljava kroz različita iskustva.

Putem mnogih energetskih tehnika, kao što je theta iscjeljivanje, rebirthing ili porodična konstelacija, moguće je vratiti se energetski u fetalno doba i osvijestiti razne uticaje kojih ranije niste bili svjesni. Ovakav pristup ranim iskustvima je značajan, jer pomaže da se se duhovno i energetski očistite, kao i da ’rješavate’ poteškoće koje vas prate u životu. Baš kao što neće naslijediti sve genetske karakteristike roditelja, ne morate odražavati ni jednaku energiju. Često se događa da su djeca istih roditelja međusobno potpuno različita, što je povezano i samim odnosom sa roditeljem, ali i sa time kako čija ličnost ’reaguje’ na određena ponašanja. Ipak, važno je da su roditelji srećni i spokojni, jer će takve vibracije prenijeti i na dijete; svaka osoba ima obavezu da se poveže sa sobom, pronikne dublje u svoj osjećanja i otkrije sve komponente koje je čine, ne bi li pronašla blagostanje, mir i zadovoljstvo.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *