Vrijede li Appleovi proizvodi baš toliko puno novca?

Dodajte komentar

Ovo pitanje postavio je Googleov voditelj proizvoda Sundar Pichai u nedavnom intervjuu za Forbes. On je govorio o nekim razlikama između Googleovih i Apple proizvoda te je istakao kako se Apple ponaša neodgovorno u vezi cijena svojih proizvoda.

Google ne prisiljava svoje korisnike da plaćaju astronomske svote novaca za razliku od Applea, ističe Sundar. U intervjuu je Pichai istakao kako su Appleovi proizvodi precijenjeni, a kako su određene funkcije koje Android pruža daleko ispred Appleovih. Osim toga, Android uređaji su i jeftiniji, bio je jasan Pichai.

Međutim, na kraju se sve svodi na to koliko je neki kupac spreman da plati za određeni proizvod. Ponuda i potražnja – cijela filozofija je u tome. Ako postoje kupci koji žele da plate skupe Appleove proizvode i spremni su izdvojiti određenu sumu novaca, zašto bi onda Apple spuštao cijenu. Ne postoje razlozi za to.

Apple naglašava kako njegovi proizvodi daju premium iskustvo za razliku od “ostalih” pametnih uređaja. Mora se priznati kako je Apple napravio sjajnu marketinšku priču oko svojih proizvoda, dok neki drugi to nisu uspjeli. Osjeća li se to možda ljubomora u izjavama Pichaia?

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *