Zatvoren jedini Mekdonalds u Republici Srpskoj

Dodajte komentar

Jedini restoran čuvene američke kompanije brze hrane “Mekdonalds“ u Banjaluci, a samim tim i Republici Srpskoj, od danas je zatvoren.

Kako su objasnili u kompaniji “Dreamfoods restorani“, koja je korisnik “Mekdonalds“ franšize za RS, do zatvaranja poznatog američkog restorana, došlo je iz poslovnih razloga.

“Vlasnik franšize “Mekdonalds“ za Republiku Srpsku u budućem periodu razmišljaće i o traženju alternativnih lokacija za restoran i nastaviće da razmatra opcije za razvoj brenda na tržištu RS”, rekli su u Kompaniji “Dreamfoods restorani“ .

Dodali su da će sva prava na naknadu radnika ovog restorana biti ispoštovana u skladu s pozitivnim propisima u RS. Zbog zatvaranja restorana bez posla su ostala 34 radnika.

Banjalučki “Mekdonalds“ otvoren je u oktobru 2012. godine, a investitor “Dreamfoods restorani“ u restoran u Gospodskoj ulici uložio je više od 2,5 miliona KM.

Banjalučani nisu iznenađeni zatvaranjem “Mekdonaldsa“. Istina, mnogi od njih su pod čuvenim znakom “M“ donedavno jeli, slavili dječije rođendane, uživali u njegovom sladoledu, ali svi ističu da su visoke cijene bile prepreka većoj posjeti.

– Volim hranu u “Mekdonaldsu“, iako kažu da nije zdrava. Žao mi je što će Banjaluka ostati bez ovog čuvenog brenda po kojem su prepoznatljivi veliki gradovi širom svijeta. Međutim, cijene njihovih proizvoda jednostavno nisu bile za džepove većine građana Banjaluke. Obrok slastan ali mali za sedam, osam maraka nikako se nije uklapao u kupovnu moć ljubitelja brze hrane. Tu su i naše navike da jedemo ćevape, pljeskavice, bureke i ostale specijalitete, tako da je “Mekdonalds“ za većinu bio luksuz – rekao je Banjalučanin Branko Marković.

Banjalučanka Jelena Milovanović kaže da joj nije nimalo žao što se “Mekdonalds“ zatvara i u Banjaluci.

– U svom životu sam svega dva puta ušla u “Mekdonalds“ i to po nagovoru društva. Hrana je tamo jako skupa. Jednostavno, zbog svog zdravlja nisam ljubitelj brze hrane i zato sam je izbjegavala. Više volim pojesti ćevape ili neki drugi domaći specijalitet, koji su, uzgred, mnogo jeftiniji – rekla je Milovanovićeva.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *