Crnogorski telekom za minut zarađuje 45 eura

Dodajte komentar

Za pružanje usluga u oblasti telekomunikacija, interneta, mobilne i fiksne telefonije crnogorski Telekom je za jedan minut poslovanja u devet mjeseci prošle godine ostvarivao dobit od 45 eura.

Dnevno zarađuju skoro 66.000 eura

Da je oblasti telekomunikacija i interneta veoma profitabilna pokazuju i podaci o poslovanju firmi koje pružaju ove usluge. Prema posljednim podacima o poslovanju Telekoma, ta kompanija je na svakih sat vremena za 273 dana u 2014. godini zarađivala po 2.742 eura. Dnevno taj iznos je bio 65.825 eura. Ukupno za devet mjeseci prošle godine neto dobit crnogorskog Telekoma iznosila je 17.970.248 eura i veći je za skoro 900.000 eura nego 2013. godine.

Crnogorski telekom je u prvih devet mjeseci 2014. ostvarila ukupne prihode od 79,3 miliona eura, što je za 3,8 miliona eura, odnosno za pet odsto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu. Ovakav trend je, kako je saopšteno iz Telekoma, najviše uzrokovan padom prihoda od interkonekcije, fiksnih i mobilnih govornih usluga, prihoda od poruka i turista, kao i prihoda od usluga prenosa podataka. Pad prihoda od tih usluga je, napominju u Telekomu, djelimično nadoknađen većim prihodima od mobilnog interneta, IPTV, fiksnog broadband interneta, kao i većom prodajom opreme i ICT.

Telenor prihodovao 19,9 miliona

Prihodi Telenora Crna Gora u trećem kvartalu 2014. godine iznosili su 19,9 miliona eura. Ne računajući promjenu u cijenama interkonekcija, prihod je manji za 7 odsto nego prošle godine.

Ukupan broj korisnika Telenora iznosio je 426.000 što je za jedan odsto manje nego prošle godine.

“Ekonomsko okruženje u Crnoj Gori je i u trećem kvartalu bilo puno izazova jer je početkom godine tržište telekomunikacija bilo pod uticajem smanjenja domaćih cijena terminacije. Uprkos spoljnim negativnim faktorima, turistička sezona je bila uspješna za cjelokupnu privredu, kao i za Telenor”, rekao je izvršni direktor Telenora Crna Gora Majkl Malvebo.

Prihodi i dobit M:tel-a najmlađe kompanije u oblasti interneta i telekomunikacionih usluga na domaćem tržištu još nijesu zvanično objavljeni.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *