Šest razloga da promijenite banku

Dodajte komentar

Postoje stvari koje možemo ili ne možemo da tolerišemo. Neki od njih nam govore da je možda vrijeme da promijenimo banku.

Naknade, takse
Banke naplacuju klijentima naknade za odredene proizvode i usluge koje koriste ili ne koriste. Neke možda i niste primijetili. Ako imate visoke (ili neocekivane) troškove npr. na racunima za održavanje, visoke transakcione naknade, visoke kamate možda je vrijeme da razmislite o promjeni. Ovi troškovi se mogu brzo sabrati i prikazati na Vašem racunu. Možda cete moci da ih eliminiše ako razgovarate sa svojom bankarskim službenikom o njima, ali idite naoružani znanjem gdje možete dobiti bolju ponudu.

Dostupnost
Bankarske usluge treba da budu po Vašim potrebama. Uostalom to je Vaš novac tako da bi trebalo da možete da ga koristite kad i kako želite. U svakom trenutku treba da imate pristup svom novcu. To je jedna od najvažnijih stvari pri izboru banke.
Ako volite gotovinu za Vas je važno da budete sigurni da može da podignete svoj novac u svakom trenutku. Raspored bankomata i ekspoziturabanke je od presudnog znacaj pri izboru iste.
Ako želite da pratite svoj nalog gdje god da ste za to Vam je potrebna funkcija poput mobilnog bankarstva i online transakcije. Banka koju birate mora da ima te mogucnosti, a da ih pritom dodatno ne naplacuje.

Korisnicki servis
Neke banke izgleda ne stavljaju na prvo mjesto odnos sa klijentima. Ako se osjecate nevidljivo na šalterima, referenti za kredite ili predstavnici korisnickih servisa nisu adekvatno ili uctivo saslušali Vaše probleme, možda je vrijeme da se razmatra o promjeni banke, i nadete onu koja ce Vam pružiti prijatnije bankarsko iskustvo. Takode, provjerite da li Vam je na raspolaganju 24/7 SOS linija ili onlajn savjetnik.

Ne prati kretanje kamata
Želite mogucnost da zaradite fer kamatnu stopu na svojim štednim racunima. Nemojte da propustite priliku da novac koji vec imate za Vas zaradi dodatni novac. Ako vaša banka ne daje pristojne kamate na štednju , to je možda još jedan razlog da razmislite o promjeni.

>>>Povezano: Aktuelna ponuda štednje crnogorskih banaka<<<

Sigurnost
Ako Fond za osiguranje depozita ne osigurava Vašu banku, smatrajte to crvenim svijetlom. Ova organizacija je odgovorna za osigurnje novac koji se nalaži u banci, ukljucujuci i štednju. Važno je da se uvjerite da je Vaš novac na sigurnom.

Promjene u nacinu života
Ako ste nedavno imali promjenu vaše odgovornosti na poslu, radno vrijeme, bracno stanje ili finansijsko, zdravlje, možda cete morati da razmotrite nove bankarske mogucnosti. Kada se vaše bankarske potrebe mijenjaju, to je dobro vrijeme da ponovo procijenite da li vaša banka i dalje zadovoljava te potrebe.
Na primjer, ako vaša banka nema najbolje kamatnea stope na hipotekarne kredite, a Vi planirate da kupujete stan ove godine, možda cete željeti da razmotrite o prelasku u banku koja nudi bolju ponuda.
Ako se odlucite da napravite promjenu, važno je da uporedite više banaka i da pronadete najbolju ponudu koja ne podrazumijeva vise troškove i ima na raspolaganju opcije koje su Vama trenutno potrebne. Prilikom prelaska u drugu banku obavezno zatvorite sve racune i izmirite sve obaveze prema predhodnoj banci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *