Biznis stil: Četiri načina da vežete kravatu

Dodajte komentar

Većinu muškaraca ne zanima kako je vezana kravata, već da je samo vezana. Ipak, trebalo bi da obratite pažnju jer čvor kravate može prilično uticati na vaš izgled.

Ovo su četiri načina na koji to možete učiniti. Nakon što pokušate sva četiri načina vodjećete koji najbolje odgovara vašoj konstrukciji, stilu i ukusu.

1. Jednosravan čvor

Kao što samo ime govori – ovo je najjednostavniji način vezivanja kravate, te je potrebno samo pet koraka da se dođe do savršeno vezane kravate. Čvor je u ovom slučaju uzak i elegantan, može se nositi na otkopčano dugme ovratnika, a zbog toga što je čvor uzak preporučuje se za muškarce koji imaju kratak vrat.

jednostavnicvor

 

2. Polu windsor

Iako je jednostavan čvor najjednostavniji, polu Windsor je najčešći način vezivanja kravate. Ovaj je način malo komplikovaniji od jednostavnog čvora, takođe rezultuje uskim čvorom iako malo širim nego u prethodnom načinu. Čvor je simetričan, a posebno se preporučuje ukoliko ćete preko košulje nositi nekakav džemper.

 

3. Windsor

Jednostavniji je nego što će vam se možda možda učiniti, a rezultat ovog načina vezivanja je savršen trokut. Ostavlja utisak samopouzdanog muškarca pa se preporučuje za poslovne sastanke i važnije izlaske. Zbog šireg čvora preporučuje se za muškarce sa dužim vratom.

 

4. Pratt

Izmislio ga je Jerry Pratt, a popularizovao Don Shelby noseći ga u svojim TV emisijama. Riječ je o vrlo specifičnom načinu vezivanja kravate pri čemu se naličje kravate preklapa preko lica, čvor je simetričan te ne zahtijeva da kravata bude duga pa je idealan za muškarce sa dužim torzom.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *