SO Kotor: Vlada da preispita poslovanje Jugopetrola ili raskine ugovor

Dodajte komentar

Kotorski odbornici su jutros na 19. zasijedanju Skupštine sa 26 glasova za i dva uzdržana iz Socijalističke narodne partije SNP, usvojili zakjučke povodom plana preseljenja Jugopetrola AD u Podgoricu.

Riječ je o tri zaključka koji su samo dopuna onih koji su već usvojeni na sjednici održanoj 14. avgusta, prenosi Radio Jadran.

Preporučeno je Vladi Crne Gore da na prvoj sjednici razmatra Analizu finansijskog poslovanja Jugopetrola i realizaciju obaveza iz Ugovora o privatizaciji privrednog društva, koji je sačinjen 10. oktobra 2002. godine.

Kotorski parlament traži da, ukoliko se ustanovi da su prekršene odredbe Ugovora, da se on i raskine.

U međuvremenu, kako je zaključeno, menadžmentu Jugopetrola AD ne treba dozvoliti preseljenje u Podgoricu, odnosno zamjenu poslovne zgrade i njenu uknjižbu.

Usvajanju zaključaka prethodila je kratka rasparava u kojoj su odbornici kotorskog SNP-a bili protiv da se još jednom usvajaju skoro isti zaključci, smatrajući da ni poslije prvih nisu dobili relevantne odgovore. Oni su iznijeli podatak da je kod kotorskog notara ovjeren već ugovor u kome se navodi da će preseljenje biti 1. decembra.

Po njihovom mišljenju usvajanjem zaključaka ništa se bitnije neće promjeniti, te da će bez obzira na sve Jugopetrol preseliti u Podgoricu.

Iz Demokratske partije socijalista DPS su pojasnili da se ne radi o novim zaključcima već samo o dopuni u kojoj je zahtjev da Vlada preispita ugovor iz 2002. godine o privatizaciji Jugopetrola.

Odbornici DPS-a su ocijenili da dislociranje administarcije Jugopetrola može nanijeti štetu kako radnicima tako i čitavoj kotorskoj opštini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *