NLB Montenegro banka: 3D Secure za najbezbjedniju internet kupovinu

Dodajte komentar

NLB Montenegrobanka je svim korisnicima platnih kartica omogućila najveću bezbjednost u kupovini na internetu uvođenjem ,,3D Secure” (3 Domain Secure) sistema, koji mogućnost zloupotrebe NLB platnih kartica svodi na minimum. 3D Secure je besplatna usluga koju obezbeđuju platni sistemi Visa/MasterCard i NLB Montenegrobanka kao izdavalac platnih kartica i pruža dodatnu zaštitu od neovlašćenog korišćenja registrovane platne kartice.

,,3D Secure” lozinka je tajni broj koji korisnik dobija putem SMS poruke na svoj broj telefona ili elektronske pošte, koju Banka ima na raspolaganju, i čijim unosom potvrdjuje svoj identitet prilikom plaćanja na internetu. Lozinka je poznata samo korisniku i važeća je samo za jedno plaćanje. Jedina razlika u odnosu na standardni proces online trgovine jeste unos lozinke koju korisnik dobija putem telefona ili elektronske pošte.

U daljem procesu, Banka trgovcu potvrđuje identitet korisnika, tako da trgovac nema uvid u podatke o kartici koje bi eventualno mogao zloupotrijebiti, dok trgovac na ovaj način ima potvrdu da se radi o autorizovanom korisniku kartice.

Usluga je aktivna na svim Visa i MasterCard platnim karticama NLB Montenegrobanke.

Više informacija možete pronaći na stranici: www.nlb.me/3Dsecure 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *