Igrajte video igricu i postanite milioner

Dodajte komentar

Tradicionalno takmičenje pod imenom ”International” koje kompanija Valve organizuje već četvrtu godinu za redom u igrici Dota 2 možda je šansa za nekog od vas.

Kompanija Valve, koja je zadužena za neke od najpopularnijih igara kao što su Dota 2, Half Life, Counter-Strike posljednje četiri godine organizuje veliki gejmerski turnir. U pitanju je takmičenje pod nazivom “International” u sve popularnijoj MOBA igri Dota 2, a nagradni fond je skoro 11 miliona dolara.

Karte za prisustvovanje turniru u Sijetlu rasprodate su bukvalno za manje od sat vremena.

S obzirom da Dota 2 nije prva igra MOBA tipa, Valve je razmišljao koji je najbolji način za njenu promociju. Kompanija je odlučila da napravi turnir na koji će pozvati najveće profesionalce ove vrste igara, i pustiti ih da igraju, tada još neobjavljenu igru. Nagradni fond tadašnjeg takmičenja iznosio je 1,6 miliona američkih dolara.

Vremenom je turnir postajao sve popularniji, pa ne čudi kako će ovogodišnji biti najveći. Pobjednički tim će dobiti nevjerovatnih pet miliona, drugo mjesto milion i po, a treće milion dolara. Valve je od ukupne cifre obezbijedio 1,6 miliona, dok su ostatak prikupili ljubitelji i igrači Dota-e 2.

Dota 2 je sada drugi najveći e-sport na svijetu, odmah iza League of Legends kompanije Riot.

Pogledajte kako je bilo na prošlogodišnjem “International” turniru:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *