Akcionari Fonda Trend izglasali transformaciju

Dodajte komentar

Fond zajedničkog ulaganja TREND AD Podgorica biće transformisan u Zatvoreni investicioni fond Trend AD Podgorica i Otvoreni investicioni fond Trend, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

„Shodno Rješenju Komisije za hartije od vrijednosti, na danas održanoj Vanrednoj skupština akcionara Fonda zajedničkog ulaganja TREND AD Podgorica, na kojoj je odlučivano o transformaciji Fonda, kako to i nalaže Zakon o investicionim fondovima, tako da će Fond biti transformisan u Zatvoreni investicioni fond Trend AD Podgorica i Otvoreni investicioni fond Trend“, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika. Skupštini su, direktno ili putem punomoćja, prisustvovali akcionari koji posjeduju 50,31 odsto posto akcija Fonda“, stoji u saopštenju.

Skupština je usvojila i Izvještaj o izvršenoj procjeni imovine i obaveza Fonda zajedničkog ulaganja Trend AD Podgorica, kao i Program transformacije predložen od strane novog Društva za upravljanje investicionim fondom ,,Butterfly Finance“ AD Podgorica. Usvojena je i Odluka o promjeni naziva Fonda zajedničkog ulaganja Trend AD Podgorica u ,,Zatvoreni investicioni fond Trend AD Podgorica – u postupku transformacije“, Statut i Ugovor o upravljanju i transformaciji Zatvorenog investicionog fonda Trend AD Podgorica – u postupku transformacije.

„Kako je pored postojećeg Društva za upravljanje ,,Trend“ AD Podgorica, usluge upravljanja Fondom i program o transformaciji istog ponudilo još jedno Društvo za upravljanje investicionim fondom ,,Butterfly Finance“ AD Podgorica, akcionari su prihvatili ponudu novog Društva koje će u narednom periodu upravljati Zatvorenim investicionim fond Trend AD Podgorica – u postupku transformacije kao i Otvorenim investicionim fondom Trend – u postupku transformacije. Butterfly Finance je novoosnovano društvo, sa iskusnim timom profesionalaca, kojima su akcionari povjerili upravljanje imovinom Fonda kao i sprovođenje transformacije istog. Na čelu Odbora direktora se nalaze Giulio Facchinelli Mazzoneli Berlucchi iz Milana, dok su članovi Danilo Mirković iz Podgorice i Aleksandar Stanimirović iz Beograda. Izvršni direktor Društva je Nedeljko Šuškavčević, koji je ujedno i investicioni menadžer u Društvu, zajedno sa Veselinom Kovačem, dugogodišnjim brokerom na crnogorskom tržištu kapitala“, navodi se u saopštenju.

Novoizabrani Nadzorni odbor Zatvorenog investicionog fonda Trend AD Podgorica – u postupku transformacije sastavljen je od sedam članova, eminentnih stručnjaka iz oblasti finansija kako iz Crne Gore, tako i iz svijeta. Novo izabrani članovi nadzornog odbora su: Michael Blitzer, investicioni menadžer u Kingstwon Capitalu iz New Yorka, i profesor na Columbija Univerzitetu iz New Yorka, ranije radio u JP Morganu i Goldman Sachsu; Simon Mandel, potpredsjednik u Auerbach Grayson & Company iz New Yorka, najvećoj američkoj brokerskoj kući za tržišta u razvoju, pokriva CEE i CIS regione; Yi Gao, investicioni analitičar u Kingstown Capitalu; Radomir Rudanović šef kastodi i depozitarnog odjeljenja CKB Banke; Giulio Facchinelli Mazzoleni Berlucchi, investicioni savjetnik u projektnom finansiranju energetskih objekata iz Milana; Veselin Kovač, investicioni menadžer iz Butterfly Finance; i Luka Ivanović partner u Fresh DOO, višegodišnje iskustvo sa nekretninama i projektima sa nekretninama.

„Možemo reći da nam je čast što je Trend Fond dobio ovakav Nadzorni odbor, i da smo sigurni da će Fond u rekordnom roku steći povjerenje kako domaće, tako i međunarodne investicione javnosti“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Na današnjoj sjednici skupštine akcionara od strane nadzornog odbora je ponovljeno da društvo za upravljanje treba da uradi sve što je u njihovoj moći kako bi e što prije preuzelo upravljanje zavisnim kompanijama, i kako bi Fond konačno mogao u potpunosti da funkcioniše u interesu svih skoro 10 hiljada akcionara. S tim u vezi posebno je istaknuta neophodnost da se što prije sazove nova skupština akcionara Trend Korala AD Sutomore i PLC Morača AD Podgorica.

Za Depozitara je izabrana Invest banka Montenegro.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *