Pomoć bankarskog ombudsmana tražilo 240 građana

Dodajte komentar

Bankarski ombudsman Halil Kalač za Dnevne novine je kazao da je od 1. januara ove godine dobio ukupno 240 prigovora, od kojih se 90 odsto odnosilo na rad banaka, a ostatak na poslovanje mikrofinansijskih institucija, pišu Dnevne novine.

“To je približno broju podnijetih prigovora u istom periodu prošle godine. Građani se najviše žale na kreditne proizvode iz perioda kreditne ekspanzije. Prigovori se odnose i na druge bankarske proizvode, kao što su tekući računi, overdraft krediti i kreditne kartice, visina kamatnih stopa i ukupni troškovi korištenja bankarskih proizvoda”, rekao je Kalač, dodajući da je do sada procesuirano 27 prigovora.

Prema njegovim riječima, najviše prigovora podnose stanovnici Podgorice, potom Nikšića, Herceg Novog, Pljevalja, Rožaja i Berana.

“Najviše prigovora bilo je na stambene, potrošačke i kredite za poslovne prostore. Izdvajaju se žalbe na stambene kredite u švajcarskim francima”, naveo je Kalač.

Kada su u pitanju žiranti, Kalač kaže da su česte žalbe građana koji ne znaju da su nekom žirirali, već su prevareni uz pomoć falsifikovanih dokumenata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *