Skupština akcionara Trenda se održava danas

Dodajte komentar

Skupština akcionara Fonda zajedničkog ulaganja Trend, prva od kada su ga preuzeli Amerikanci, biće održana danas.

»Poslije dvije godine, konačno će se održati Skupština akcionara Trenda i skinuti sa dnevnog reda nezakonite odluke o likvidaciji fonda«, navedeno je u saopštenju koje prenosi portal RTCG.me.

Na Skupštini će, kako je najavljeno, američki investitori koji su uložili sedam miliona EUR u fond, imenovati novi nadzorni odbor čime će, poslije više od pola godine, koliko nijesu bili u mogućnosti, početi da ostvaruju prava garantovana zakonima Crne Gore.

Novu upravu Trenda, prema ranijim informacijama, kontrolisaće američki investitori koji su već kupili oko 45 odsto akcija fonda i obezbijedili punomoćja domaćih i slovenačkih investitora da mogu kontrolisati skoro polovinu ukupnog broja akcija Trenda.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Novi vlasnici Trenda saopštili su nedavno da žele da nastave da upravljaju portfeljom i imovinom fonda u interesu deset hiljada akcionara, uvećavaju imovinu i dodatno ulažu u Crnu Goru kroz fond nakon postupka transformacije.

Više od deceniju Trend je kontrolisao Mihailo Madžarović i sa njim povezane osobe iz Slovenije. Nije vraćao kredite i Hypo Alpe Adria banka je založene akcije Trenda prodala Amerikancima.

Američki fondovi Kingstown Partners Master, Newtyn Partners, Ktown LP, Kingstown Partners II, Newtyn TE Partners i Frontier Market Select Fund II, su u januaru od Hypo Alpe Adria banke za 3,6 miliona EUR kupili udio u Trendu i 100 odsto u Društvu za upravljanje tim fondom.

To je bila jedna od najvećih američkih investicija na crnogorskom tržištu kapitala od 2007. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *