eBay hakovan, ugroženo 233 miliona korisnika

Dodajte komentar

Sajt za onlajn trgovinu ebay apelovao je na svoje korisnike da promijene šifru svojeg korisničkog naloga nakon što je ovaj sajt pretrpio do sada najveći hakerski napad u kojem su hakeri upali u bazu sa koja sadrži preko 233 mmiliona lićnih podataka korisnika.

Iz Ebaya su saopštili da u napadu, koji je detektovan prije dvije nedelje, nisu ugroženi finansijski podaci korisnika ali da su ugrožene korisničke šifre, imena korisnika, njihove email adrese, adrese stanova, brojevi telefona i njihovi matični brojevi.

eBay ima 233 miliona korisnika širom svijeta. U saopštenju su zvaničnici ove kompanije otkrili da je baza sa podacima bila ugrožena krajem februara i početkom marta. PayPal, koji sarađuje sa ovom kompanijom u sistemu plaćanja kazao je da napad nije imao uticaja i na bilo koji način nije ugrozio informacije o finansijsom stanju korisnika.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

” Šteta je ogromna i ovo bi bogao biti najveći hakerski napad svih vremena, s obzirom na broj korisnika koji eBay ima”, kazao je Rik Ferguson, potpredsednik istraživanja na polju sigurnosti u softverskoj kompaniji Trend Micro.

Ovaj hakerski napad je veći i od onog na kompaniju za maloprodaju Target u decembru kad je oko 40 miliona korisnika pretpjelo krađu kreditnih kartica kad su hakeri upali u sistem kompanije. Krađa ličnih podataka kao što su poštanske adrese i datumi rođenja stavlja korisnike u rizik od krađe identiteta da bi se kasnije došlo do zloupotrebe prilikom kupovine online ili u stvarnosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *