Societe Generale slavi 150. rođendan

Dodajte komentar

Societe Generale grupa, koja obilježava 150 godina rada, značajno doprinosi razvoju crnogorske ekonomije, što potvrđuje i konstantan rast nivoa odobrenih kredita građanima i privredi, saopštila je glavni izvršni direktor podružnice u Crnoj Gori Branka Pavlović.

„Taj rast je samo u prošloj godini iznosio deset odsto u odnosu na 2012, a istovremeno smo na tržištu prepoznati kao konzervativna banka, koju odlikuje nizak nivo nenaplaćenih kredita“, rekla je Pavlović na svečanosti povodom obilježavanja 150 godina rada grupe.

Societe Generale Montenegro banka, kako je kazala, bilježi konstantan i snažan rast povjerenja klijenata, što potvrđuje kontinuirano povećanje depozita, koji su prošle godine porasli 23 odsto, odnosno 47 miliona eura,

Pavlović je navela da banka posljednjih godina, uprkos krizi, u kontinuitetu ostvaruje odlične rezultate i da se nakon prvog kvartala može reći da će ova godina biti još jedna u nizu uspješnih.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Rast i razvoj u svim segmentima potvrđen je značajnim rastom tržišnog učešća koje je u nekim kategorijama poraslo sa šest na 14 odsto”, navela je Pavlović.

Ona je saopštila da su inovativni proizvodi Societe Generale banke, kao što su kartice kojima se kupovina obavlja na rate ili mogućnost plaćanja računa preko SMS poruka, dobro prihvaćeni na tržištu.

„Na taj način se još čvršće pozicioniramo kao banka koja predstavlja čvrst i stabilan oslonac građanima i privredi“, navela je Pavlović, dodajući da je 150 godina poslovanja Grupe rezultat preduzetničkog duha, inovacija i timskog rada.

Prema njenim riječima, istorijske prednosti su moćan pokretač razvoja i pomažu nam da ostanemo čvrsti i stabilni u izazovnim vremenima.

“Naša vizija, u čijem središtu je odnos sa klijentima, vodi nas kroz promjene koje se dešavaju na svim tržištima na kojima poslujemo“, kazala je Pavlović.

Societe Generale banka, osnovana 1864. godine, jedna je od najvećih finansijskih institucija u Evropi. Banka svakodnevno opslužuje 32 miliona klijenata u 76 zemalja svijeta i ima 148 hiljada zaposlenih.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *