Prodata berza bitcoina

Dodajte komentar

Amerčki i kanadski korisnici propale bitcoin berze Mt. Gox sa sjedištem u Tokiju nagodili su se o izmirenju njihovih potraživanja po kolektivnoj tužbi za navodnu prevaru za nekoliko stotina miliona dolara.

Tužitelji su pristali podržati plan Sunlot Holdingsa da kupi kolabiranu berzu i prihvati njhove udjele bitcoina koje još uvijek drže kod Mt. Goxa, navodi se u saopštenju.   Mt. Gox je podnio zahtjev za stečaj u Japanu i SAD početkom ove godine, nakon što je izgubio 850,000 bitcoina vrijednih više od 400 miliona dolara u hakerskom napadu. Berza je naknadno saopštila da je pronašla 200.000 bitcoina.

Otkako je najveća svjetska bitcoin berza kolabirala, trebala je biti likvidirana nakon što je sud u tokijskom distiktu odbio zahtjev kompanije da ponovo oživi svoj posao.

U zamjenu za nagodbu odvojene tužbe, američki i kanadski korisnici će dijeliti 16,5 odstotni udio nakon to je Mt. Gox prodat Sunlotu, firmi iza koje stoje William Quigley i glumac koji je postao poduzetnik Brock Pierce.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Osim toga, kupci će podijeliti 20.000 bitcoina za koje je Mt. Goox rekao da ih je pronašao nakon što je proglašen stečaj, a takođe će podijeliti i do 20 miliona dolara koje je držao administrator Mt.Goxa.
“Ovo je najbolja opcija za kupce i jedina šansa da oni dobiju puni povrat”, navodi se u saopštenju advokatskog društva Jay Edelson of the Edelson, vodećeg advokata u američkom slučaju.

Sunlot je predložio kupovinu Mt. Goxa za jedan bitcoin, ili manje od 500 dolara. Prodaju mora odobriti sud u Tokiju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *