Oglašavanje na Facebooku skuplje 10 odsto

Dodajte komentar

Osim što je Facebook drastično smanjio domet brandovima, primijećeno je kako su cene oglasa u ovom tromjesečju, naspram cijena iz prošlog, porasle deset odsto.

Naime, u prvom tromjesečju prodaja Facebookovih oglasa pala je u odnosu na poslednje tromjesečje prošle godine, međutim bez obzira na sve, prihodi od oglašavanja ostali su nepromijenjeni.

Analitičar Robert Pek istakao je kako to uspjeh za Facebook s obzirom da je četvrti kvartal inače period u kome se troši dosta više novca jer se radi o prazničnom periodu.
[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Povećanje cijena oglasa i nivo trošenja ukazuje da je bilo manje impresija ali sa većom vrijednosti”, ističe Pek.

Facebook ne želi da komentariše ove navode van svojih kvartalnih izveštaja, koje je zakazano za kraj aprila, kada će se znati više informacija.

Brandovi koji su odlučili da koriste Facebook za promociju svojih usluga i proizvoda počeli su da troše više jer organski dolaze do sve manje korisnika. Odnosno plaćaju više po targetiranom korisniku. Istovremeno, neki brandovi razmišljaju o novim onlajn strategijama.

Jedna kompanija koja je oglašivač na Facebooku, takođe primjećuje rast cijena oglasa, ali kažu kako bolje targetiranje dovodi do većeg broja klikova, i dodaje kako je cijena oglašavanja na Facebooku još uvek dosta ispod oglašavanja na drugim servisima poput pretrage.

“Društveni mediji su i dalje jeftini u svakom smislu za marketing brandova,” smatraju stručnjaci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *