Apple ima više gotovine nego sve ove države!

Dodajte komentar

U svijetu nesigurnosti, jedna stvar je neupitna: Većina američkih korporacija ima dosta kapitala na raspolaganju “, rekao je Joseph Quinlan iz U.S. Trusta.

“Doista, kapitala ima u izobilju među najvećim američkim nefinansijskim kompanijama, s Moodyjevom napomenom da na kraju 2013. godine američke kompanije sjede na oko 1,6 biliona dolara u gotovini, što je povećanje od 12% u odnosu na godinu prije. Najnovija brojka je na gotovo dvostruko većem nivou od 2008. godine, signalizirajući u kojoj mjeri su američke kompanije izgradile svoje novčane pozicije tokom post-kriznog razdoblja”.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Pogledajte ovaj grafikon koji je izradio U.S. Trust, a koji pokazuje Appleovu korporativnu novčanu zalihu naspram gotovine/rezervi raznih zemalja.

“Kako pokazuje Moody, kombinovana gotovina kompanija Apple, Microsoft, Google, Verizon Communications i Pfizer popela se na 404 milijarde dolara na kraju prošle godine”, nastavlja Quinlan.

“Ta je brojka veća za 16,4 % u odnosu na prethodnu godinu, te je veća od nekih azijskih zemalja koje su pune gotovine, uključujući Južnu Koreju, s deviznim rezervama od 336 milijardi dolara, Hong Kong (311 milijardi dolara), Singapur (270 milijardi dolara) i Indiju (268 milijardi dolara. Top pet američkih kompanija koje drže ogromne količine novca ne samo da u banci imaju više od većine azijskih država, već njihove uštedeđevine nadilaze cijelu eurozonu (221 milijardu dolara)”,

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *