Brodogradilište u minusu 2,7 miliona

Dodajte komentar

Jadransko brodogradilište Bijela prošlu godinu je završilo sa gubitkom od 2,66 miliona eura, 4,2 odsto manjim nego 2012.

Poslovni prihodi kompanije na kraju decembra prošle godine su, prema izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Montenegroberze, porasli 28,3 odsto na 16,37 miliona eura.

Poslovni rashodi porasli su 23 odsto na 18,48 miliona eura, od čega se na troškove zarada, naknada i ostale lične rashode odnosilo 6,71 milion eura.

Ukupna aktiva kompanije na kraju prošle godine iznosila je 41,84 miliona eura, 1,5 odsto više nego u uporednom periodu.

Akumulirani gubitak kompanije iznosi 10,23 miliona eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Dugoročna rezervisanja i obaveze iznosile su 2,3 miliona eura, a kratkoročna 18,03 miliona eura.

Za prodaju oko 61,57 odsto akcija Jadranskog brodogradilišta 21. januara je raspisan tender, a interesovanje za učešće pokazale su italijanska kompanija Fincantieri, holandska Damen Shipyards Group i konzorcijum kojeg čine Blotraco Shipping Kipar, Roman Denkovych i litvanska UAB Litana.

Ponuda koju je dostavio konzorcijum odbačena je jer nije ispunjavala kvalifikacione uslove tendera. Preostala dva ponuđača idu u naredni krug tenderskog postupka.

Oni će biti pozvani da do 15. aprila dostave ponude za kupovinu 61,57 odsto državnog akcijskog kapitala crnogorske kompanije.

Za Jadransko brodogradilište do sada je nekoliko puta bezuspješno raspisivan tender. (rtcg.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *