Marina Bar ponovo u vlasništvu države: Skupština akcionara 27. juna

Dodajte komentar

Skupština akcionara Marine Bar zakazana je za 27. jun – saopšteno je nakon vanredne Skupštine akcionara ove kompanije, na kojoj je formiran novi tročlani Odbor direktora.

– Trenutno prolazimo kroz fazu upoznavanja Odbora direktora sa svim izvještajima i tekućim aktivnostima kompanije. Na narednoj sjednici informisaćemo ih o poslovanju za prošlu godinu i prvom kvartalu ove godine – kaže predsjednik akcionara Tomislav Markolović, izražavajući očekivanje da će kompanija uskoro ući u pripremu svih podataka za buduću privatizaciju.

Kompanija AD Marina Bar je od prošle sedmice ponovo u većinskom vlasništvu države. Privatizacija predviđena ugovorom sa  konzorcijumom kupaca Multikapitals iz Rige, u kojem su Latvijas Krajbanka i SIA Multikapitals je propala, jer investitori nijesu ispoštovali obaveze.

Od decembra prošle godine većinski dio akcija barske Marine ponovo se nalazi u vlasništvu države i fondova. To je stvorilo obavezu formiranja novog Upravnog odbora, kojeg čine – ispred države Branko Branković, u ime Investiciono-razvojnog fonda profesor Anđelko Lojpur, dok fond PIO zastupa Nikola Milović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Podsjećamo, letonski konzorcijum je ugovorom o kupoprodaji akcija, potpisanim sa Vladom i fondovima 29. decembra 2010. godine otkupio paket od 54% akcija i time kao većinski vlasnik stekao pravo i obavezu investicionog ulaganja i dovoženja ambicioznog razvojnog projekta Marine do kraja. Prema tom ugovoru, većinski vlasnik imao je obavezu investiranja 12 milona eura. Međutim, Konzorcijum se našao u stečajnom postupku, pa svoj dio obaveza nijesu ispunili, što je rezultiralo raskidom ugovora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *