Denkovič: Zaposlićemo građane Crne Gore

Dodajte komentar

Linija za preradu aluminijuma mogla bi biti pokrenuta već na jesen, saopštio je Dnevnim novinama osnivač i vlasnik kompanije Politropus Alternative Roman Denkovič, koja je nedavno ponudila 1,9 miliona eura za fabriku za preradu aluminijuma.

On je istakao da će zaposliti građane Crne Gore ukoliko budu zainteresovani.

Iz ove kompanije su poručili da će u najkraćem mogućem roku obnoviti i Institut za proučavanje aluminijuma, gdje će sprovoditi istraživanja u oblasti novih materijala i energije. Politropus Alternative takođe planira da iz bazena crvenog mulja izrađuje građevinski materijal.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Politropus Alternative još pregovora sa stečajnom upravom, a krajnje zaključivanje ugovora za kupovinu bazena crvenog mulja i fabrike za preradu aluminijuma se može očekivati, kako su kazali Dnevnim novinama iz ove kompanije, već u prvoj polovini narednog mjeseca.

“Računam da će možda na jesen biti pokrenuta linija u fabrici za preradu aluminijuma Prerada, kako bi se pokrenula proizvodnj a i dobili prvi rezultati. Planiramo odmah početi radove na obnavljanju fabrike u Danilovgradu i fabrike za popravku u Podgorici. Takođe, u najkraćem mogućem roku će biti obnovljen Institut za proučavanje aluminijuma, gdje ćemo sprovoditi istraživanja u oblasti novih materijala i energije. Za izgradnju same fabrike, naravno, treba nekoliko godina”, kazao je za Dnevne novine osnovač i vlasnik Politropus Alteranative Roman Denkovič.

Iz Politropus Alternative poručuju da će im u narenom periodu najveći izazov biti edukacija mladih naraštaja u Crnoj Gori da se na pravi način bave naukom i strukom.

Kompanija Politropus Alternative će otvoriti mogućnost za preko tri stotine radnih mjesta u periodu od četiri godine. Kako su kazali, jedan od glavnih kriterijuma pri odabiru biće kompetentnost i radno iskustvo.

“Zaposlićemo građane Crne Gore koji budu zainteresovani, a takođe ćemo imati pomoć stručnjaka iz Ukrajine, Rusije i drugih država koji se bave specijalizovanim naučnim istraživanjem. Mladi inženjeri će biti iz Crne Gore, koji će sticati znanje i iskustvo, a samim tim će imati perspektivu u oblasti materijala i energije. Planiramo da investiramo u ovaj projekat više od 50 miliona eura, kako bi se sagradilo postrojenje za preradu tehnogenih otpada, za sanaciju bazena crvenog mulja i kako bi se realizovale planirane aktivnosti”, poručio je Denkovič, prenosi CdM.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *