Hrvati grade najveći IT park u regionu?

Dodajte komentar

Zagrebački Tehnopolis ili jednostavno novi Zagrebački tehnološki park nakon šest godina rasprave napokon službeno ima zeleno svjetlo, piše Poslovni dnevnik.

Dozvolu je, prema pisanju ovog lista, dobio ne samo od Grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga već i od Vlade, odnosno Ministarstva regionalnog razvoja čime je započela priprema dokumentacije za povlačenje sredstava iz strukturnih fondova EU.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb (Raza) kaže da će novi zagrebački Tehnološki park planiran na zapadnom dijelu Zagrebačkog velesajma biti jedan od najvećih, ako ne i najveći u jadranskoj regiji.

Imaće 20.000 kvadratnih metara što je dvostruko više i od onog u Inđiji u Srbiji koji gradi indijska kompanija Embassy grupa. Uz to, biće i deset puta jeftiniji, jer Raza projekt procjenjuje na 30 miliona eura od čega će se 75 odsto pokriti iz strukturnih fondova EU.

“Sada smo u trci s vremenom da dokumentaciju pripremimo do aprila kako bi stigli napraviti studiju izvodljivosti te se krajem 2014. prijaviti za tender koji će raspisati EU za tu infrastrukturu”, kaže Šesnić.

Uspiju li, ne samo da neće propustiti sredstva iz EU fondova, već će gradnja novog zagrebačkog Tehnološkog parka početi već na proljeće 2015. godine, piše Poslovni dnevnik.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *