Zbog e-mailova Kanada otpušta osam hiljada poštara

Dodajte komentar

Zbog finansijskih problema i sve veće upotrebe elektronske pošte, pošta Canada Post s tradicijom od 146 godina obustaviće dijeljenje pošte od vrata do vrata i otpustiti osam hiljada poštara.

U istom razdoblju će postepeno obustaviti dijeljenje pošte od vrata do vrata i povećaće cijene poštanskih troškova kako bi popunili budžet kompanije.

U saopštenju pošte navedeno je kako će deficit pošte biti oko milijardu dolara ako se ne preduzmu potrebne mjere štednje.

Iz kanadske pošte navode kako najveću zaradu još uvijek imaju od distribucije paketa dok im najveća prijetnja dolazi zbog povećane upotrebe elektronske pošte i sve manje slanja običnih pisama i čestitki.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema podacima CBC-a dostava od vrata do vrata u prosjeku košta kanadsku poštu 269 dolara po adresi, dok bi uspostavljanje takozvanih sandučića za građane koštalo 108, a dolazak građana na jedno mjesto, tj. nešto kao zgradu Pošte koštalo 59 dolara. Iako već 10 miliona domaćinstava koristi ’jeftinije’ varijante, ostalo je još pet miliona onih koji poštu dobijaju na adresu. Prebacivanje i ostalih građana na jeftiniji vid dobijanja pošte, uštedjeće Canada Post-u u narednih pet godina oko 900 miliona dolara. Bizlife

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *