Taksa za dozvolu pušenja sada na cijelu površinu ugostiteljskih objekata

Dodajte komentar

Vlada ovim zakonom i naredne godine planira da nastavi naplaćivanje takse od ugostiteljskih objekata u kojima je slobodno korišćenje duvanskih proizvoda, ali će se ona, zbog dosadašnjih zloupotreba, naplaćivati euro po kvadratu na ukupnu površinu prostora u kojem se obavlja ugostiteljska djelatnost, pišu Vijesti.

Do sada se taksa plaćala euro po kvadratu prostora na kojem je predviđene upotreba duvanskih proizvoda, pa su ugostitelji mogli da prijave mnogo manju površinu. Zbog ovakve primjene takse u praksi i korist po državni budžet bila je simbolična svega 100 hiljada eura od jula prošle do oktobra ove godine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ukoliko vlasnik ugostiteljskog objekta želi da njegovi gosti mogu da koriste duvanske proizvode moraće Poreskoj upravi da preda poresku prijavu. Prijavu treba da preda do 15. januara.

U istom roku vlasnik treba da obavijesti Poresku upravu ukoliko ne želi da se njegov objekat koristi za upotrebu duvanskih proizvoda. Ako ovakvu prijavu ne preda smatraće se da je obveznik ove takse.

I dalje će se plaćati taksa od jednog eura za upotrebu akustičnih muzičkih uređaja po kvadratu prostora na kojem se oni upotrebljavaju. (ND Vijesti, cdm.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *