Najbolji poslodavac za 2014. je…

Dodajte komentar

Američka konsultantska kompanija Bain & Company proglašena je u SAD-u najboljim poslodavcem za 2014. godinu, pretekavši tako Facebook koji je bio prošlogodišnji pobjednik. Bain & Company je sveukupno bio najbolje rangiran prema nekoliko izbora, među kojima su bili izbori od strane internet stranice vault.com i consultingmag.com. U obzir se uzimalo koliko paćnje određena kompanija posvećuje problemima zaposlenih.

Iako je Bain & Company prošle godine bio na četvrtom mjestu, skok je posljedica firminih podsticaja za većim očuvanjem okoline. Takođe su zaposleni pohvalili visok nivo susretljivosti bez obzira na poziciju u kompaniji.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Direktor za ljudske resurse Bain & Companyja Russ Hagey izjavio je: “Izuzetno smo ponosni što smo proglašeni za najpoželjnijeg poslodavca. Već više od 40 godina smo uložili značajan trud kako bi ostvarili profesionalno i lično radno iskustvo koje nas je podsticalo u našem rastu prilikom ispunjavanja zadataka za klijente i organizacije širom svijeta”, prenosi Poslovni portal.

Na drugom mjestu završio je Twitter, dok je Linkedin završio na trećem mjestu za najpoželjnijeg poslodavca. Najveći gubitnik je zasigurno Google, koji je završio na osmom mjestu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *