Od proljeća jednostavnije i jeftinije javne nabavke

Dodajte komentar

Izmijenjeni i dopunjeni zakon o javnim nabavkama, koji će pojednostaviti i pojeftiniti procedure, trebalo bi da stupi na snagu najkasnije u martu naredne godine, a poglavlje 5-o javnim nabavkama otvorićemo do kraja godine, kazao je za „Pobjedu“ direktor Direkcije za javne nabavke dr Mersad Mujević.[widgets_on_pages id=”Baner”]

– Javna rasprava o ovim izmjenama i dopunama trebalo bi da počne ove sedmice, a nacrt bi Vlada trebalo da usvoji do kraja ove godine, kaže Mujević i podsjeća da Crna Gora dobrom politikom u javnim nabavkama postala članica GPA –Sporazuma o vladinim nabavkama pri STO. Mujević, koji je bio glavni pregovarač za Sporazum o vladinim nabavkama, sada je takođe glavni pregovarač za peto poglavlje, kaže da je naš zakon jako kompaktibilan sa evropskom praksom.

– No, treba da uradimo određena poboljšanja u infrastrukturalnom sektoru –vodoprivrede, energetike, transporta i poštanskih usluga, navodi Mujević.

Prema njegovim riječima, izmjenama zakona pojeftiniće se učešće ponuđača.

– Ponuđači neće više dostavljati originalnu dokumentaciju već kopije. Kod sklapanja ugovora ponuđači će donositi originalna dokumenta. Ukoliko to ne urade, drugorangirani ponuđač će dobiti posao, zaključio je Mujević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *